Tika'dan Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu 64. Genel Kurul Toplantısı'na Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu 64. Genel Kurul Toplantısı'na Destek

Tika\'dan Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu 64. Genel Kurul Toplantısı\'na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’nın Ohri şehrinde Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu (IFMSA) tarafından yapılan toplantıya destek verdi.

17.08.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya'nın Ohri şehrinde Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu (IFMSA) tarafından yapılan toplantıya destek verdi.

1951'de kurulan, dünya çapında tıp öğrencilerini birleştiren IFMSA, küresel sağlık alanında gelecekteki sağlık çalışanlarının fikir ve düşüncelerini temsil eden uluslararası bir kuruluş olma özelliği taşıyor.

TİKA'nın desteği ile 03-09 Ağustos 2015 tarihleri arasında,Makedonya'nın Ohri şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu 64. Genel Kurul Toplantısının açılış töreni yapıldı.

Toplantıda Uluslararası Tıp Öğrenci Federasyona üye 110 ülke haricinde Türkiye başta olmak üzere, İngiltere, Brezilya, Tunus, Filistin, Lübnan, Almanya, Portekiz, İsveç, Slovakya, İspanya, İtalya, Sırbistan, Malta, Kanada, İsrail, Çile, Ekvator, Kenya, İran, Güney Kore, Moldavya, Avustralya, Azerbaycan, Çin, Güney Afrika gibi birçok ülkenin birlik başkanları, yöneticileri ve delegelerinden oluşan 1.200 kişilik uluslararası katılımcı yer aldı.

Bu yıl düzenlenen toplantıda "sağlık personelinin dünya çapındaki göçü" sorunu ele alınarak bu problemin çözüm yolları arandı. Ayrıca bir hafta devam eden toplantılarda tıp alanında gençlik politikaları, öğrenci değişim anlaşmalarının yanısıra tıp alanında çeşitli çalıştaylar düzenlendi. Toplantıda alınacak kararlar ve sonuç bildirgeleri Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletlere sunulacak.

Açılış konuşmasında Makedonya Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Düzenleme Komitesi Başkanı ile Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı TİKA'ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu 64. Genel Kurul Toplantısı'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement