TİKA, Guatemala'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve hijyen paketi dağıttı - Son Dakika
Güncel

TİKA, Guatemala'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve hijyen paketi dağıttı

TİKA, Guatemala\'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve hijyen paketi dağıttı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Kurban Bayramı öncesi, Türkiye'nin Guatemala Büyükelçiliği ve Guatemala İslam Merkezi iş birliğinde Guatemala'da 250 adet gıda ve hijyen kolisi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

28.07.2020 15:05  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Kurban Bayramı öncesi, Türkiye'nin Guatemala Büyükelçiliği ve Guatemala İslam Merkezi iş birliğinde Guatemala'da 250 adet gıda ve hijyen kolisi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, 2019 yılında başlayan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Orta Amerika ülkesi olan Guatemala'da da hızla yayıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla harekete geçen TİKA'nın, yağ, pirinç, fasulye, makarna, yulaf ezmesi, tuz ve sabundan oluşan 250 adet gıda ve hijyen kolisini farklı dinlere mensup ihtiyaç sahibi ailelere dağıttığı belirtildi.

Malzemelerin teslimi dolayısıyla düzenlenen törene Türkiye'nin Guatemala Büyükelçisi Mehmet Erkan Aytun ve Guatemala İslam Merkezi Başkanı Ader Abdel Aucar Hernandez katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Aytun yapılan bu yardımın Türk milletinin gönlünden kopan bir armağan olduğunu, Türkiye'nin Kovid-19 salgını ve benzeri zor koşullarda Guatemala halkının her zaman yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Hernandez, başkanı olduğu merkezin din farkı gözetmeksizin bütün Guatemalalılara yardımcı olduğunu vurgulayarak yapılan yardımdan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA, Guatemala'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve hijyen paketi dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.


Advertisement