Tika Güney Asya'daki Müslümanlarla İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Tika Güney Asya'daki Müslümanlarla İftarda Buluştu

Tika Güney Asya\'daki Müslümanlarla İftarda Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Güneydoğu Asya ülkelerinden Tayland ve Singapur'da iftar programları düzenledi.

19.06.2017 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Güneydoğu Asya ülkelerinden Tayland ve Singapur'da iftar programları düzenledi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Singapur Ba'alawi Cami Külliyesi'nde ve Bangkok'taki Bang Uthit Camisi'nde verilen iftarda, yaklaşık 300 Müslüman birlikte oruç açtı.

Yaklaşık 10-12 milyon Müslüman'ın yaşadığı Tayland'daki iftara, ülkedeki Müslüman toplumun liderlerinin yanı sıra Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, elçilik çalışanları ve TİKA yetkilileri katıldı.

Yemekte konuşan Büyükelçi Akgün, mesafeler uzak olsa da Müslümanların her şartta ramazanda birlikte olduğunu ifade etti. Akgün, bu kutsal ayın tüm İslam alemine ve dünyaya barış, huzur getirmesi temennisinde bulundu.

TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun da TİKA'nın dünyadaki ve bölgedeki faaliyetlerinden bahsederek TİKA tarafından restore edilen bir camide Taylandlı Müslümanlarla iftarda buluşmanın ve onlarla aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Taylandlı Müslümanların ibadet için toplandıkları ve Bangkok sokaklarında ezan sesinin duyulmasını sağlayan Bang Uthit Camisi geçen yıllarda TİKA tarafından yenilenmişti.

Singapur'da iftar

Singapur Ba'alawi Cami Külliyesi'ndeki iftara da buradaki Müslüman toplumun önde gelen isimlerinin yanı sıra Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Murat Lütem, Bangladeş'in Singapur Büyükelçisi Md. Mustafizur Rahman, Moğolistan'ın Singapur Büyükelçisi Tumur Lkhagvadorj, Singapur'un Kenya ve Ürdün'deki büyükelçileri, Endonezyalı ve Filistinli diplomatlarla TİKA heyeti katıldı.

Külliyeden sorumlu İmam Al-Atas, ziyaretçilere iftardan önce cami alanında açtığı sergiyi gezdirdi. Ailesine ait el yazması Kur'an-ı Kerimleri, değerli eşyaları, Osmanlı zırhı ve kahve takımlarını misafirlere tanıtan Al-Atas, ailesinin soyunun Osmanlı'ya dayandığını ve bundan onur duyduğunu ifade etti.

İftarda konuşan Büyükelçi Murat Lütem de Singapur'da uzun yıllar sonra TİKA aracılığıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika Güney Asya'daki Müslümanlarla İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement