TİKA, Güney Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine 34 ton gıda yardımı yaptı - Son Dakika
Güncel

TİKA, Güney Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine 34 ton gıda yardımı yaptı

TİKA, Güney Sudan\'daki ihtiyaç sahiplerine 34 ton gıda yardımı yaptı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), nüfusunun 3'te ikisi açlık tehdidi altındaki Güney Sudan'da, ramazan programı kapsamında yüzlerce aileye gıda desteğinde bulundu.

25.04.2022 23:52  Güncelleme: 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), nüfusunun 3'te ikisi açlık tehdidi altındaki Güney Sudan'da, ramazan programı kapsamında yüzlerce aileye gıda desteğinde bulundu.

TİKA, ramazan boyunca 5 bölgede pirinç, şeker, fasulye, un ve ayçiçeği yağı gibi temel gıda maddelerinden oluşan kolileri 1800 aileye ve engellilere, ayrıca 235 yetim ailesine ulaştırdı.

Türkiye'nin Cuba Büyükelçisi Erdem Mutaf, Güney Sudan İslam Konseyi Başkanı Abdullah Burj Rawal ve Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya Direktörü Levent Şahin'in de katıldığı son dağıtımla TİKA Güney Sudan'da bu seneki ramazan yardımı faaliyetlerini tamamladı.

Büyükelçi Mutaf programda yaptığı konuşmada, TİKA'nın ramazan ayı içerisindeki gıda yardımının ülkede ilk olmadığını ve her yıl yapıldığını belirtti.

Bu yıl Türkiye Diyanet Vakfının üç yerde gıda dağıttığını, ardından Türk Kızılayın gıda yardımı gerçekleştirdiğini ifade eden Mutaf, "Bugün ise TİKA, ülkede gıda kolileri dağıttı. Türk insanı söz konusu dağıtımlarla yardım elini Güney Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine uzattı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA, Güney Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine 34 ton gıda yardımı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor
    12:26 İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda uygulanan Sünger Kent projesini yerinde inceledi. Başkan Soyer, projenin hayatı dönüştürecek büyük bir adım olduğunu belirtti.

  • 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi
    12:25 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan milli takımın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da kamp yaptığını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Takımın hedefinin Faroe Adaları ve Ermenistan maçlarını kazanarak A Ligi'nde mücadele etmek olduğunu vurgulayan Kıyıcı, oyuncuların son durumlarını görmek ve birlikte oynama alışkanlığı kazandırmak için kampın önemli olduğunu ifade etti. Ay-yıldızlılar, 3 Nisan'da Faroe Adaları ve 9 Nisan'da Ermenistan ile karşılaşacak.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.

  • Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
    12:23 Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

    Esenyurt'ta bir binada çıkan yangında engelli bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu apartmanda mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın sırasında çatıya çıkan bir adam ise dron ile havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çocuğun daha önce de benzer bir şekilde yangın çıkardığı belirtildi.


Advertisement