Tika Kursiyeri Afgan Öğrenciler Sertifika Aldı - Son Dakika
Güncel

Tika Kursiyeri Afgan Öğrenciler Sertifika Aldı

I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 6 ay önce başlattığı Türkçe ve meslek edindirme kurslarını bitiren öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

09.09.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEZAR-I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 6 ay önce başlattığı Türkçe ve meslek edindirme kurslarını bitiren öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh İl Başkanlığında düzenlenen törene, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Masası Sorumlusu Kazım Karabacak, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Genel Başkan Yardımcısı Abdul Samad Karim Harus, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh İl Başkanı Aziz Sadık ve kursiyerler katıldı.

Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Genel Başkan Yardımcısı Harus, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman Afganistan halkının yardımına koştuğunu ve tüm bu yardımların halkın ihtiyaçlarına göre yapıldığını söyledi.

Afganistan'ın temel ihtiyaçlarından biri de eğitim

Başkonsolos Erdeviren, Afganistan'da yıllardır yaşanan olaylarda eğitim sektörünün çok etkilendiğini ve bu nedenle eğitime yapılan yatırımın çok önemli olduğunu belirtti.

Erdeviren, Türkiye'nin Afganistan halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Koordinatör Bulduk da Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Afganistan genelinde birçok projeyi hayata geçirdiğini anlattı.

TİKA'nın Afganistan'da bölge ve etnik ayrımcılık yapmadan herkese eşit mesafede yardım yaptığını dile getiren Bulduk, bundan sonra da Afganistan'daki yardım faaliyetlerine devam edeceklerini aktardı.

Bulduk, "Amacımız sizlere balık yemeyi değil balık avlamayı öğretmek." ifadesini kullandı.

Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh İl Başkanı Sadık da "Bugün sertifikalarını vereceğimiz kurstan 135 öğrenci, Türkçe, Kuran-ı Kerim, bilgisayar, İngilizce, matematik, dikiş ve nakış alanlarından mezun oluyor, öğrencilerimizin aldıkları eğitim sayesinde ailelerinin geçimine katkı sağlayacağını umuyoruz." diye konuştu.

Kursiyerlerin Türkçe ve Farsça şarkılar seslendirdiği tören, sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika Kursiyeri Afgan Öğrenciler Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement