Tika'nın Hibe Ettiği Ambulanslar Yemen'e Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Tika'nın Hibe Ettiği Ambulanslar Yemen'e Ulaştı

Tika\'nın Hibe Ettiği Ambulanslar Yemen\'e Ulaştı

Sinan Yiter - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Yemen'e hibe ettiği ambulanslar Yemen Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

11.09.2012 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinan Yiter - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Yemen'e hibe ettiği ambulanslar Yemen Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene katılan Yemen Devlet Bakanı Cevhere Hamud Sabit ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ambulansları Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman ve TİKA Yemen Ofisi Başkanı Prof. Dr. Faruk Bozgöz'den teslim aldı.

-"Türkiye Yemen'i hiçbir zaman geri çevirmedi"

Törenin ardından TİKA ve Büyükelçilik heyetini kabul eden Sabit,

"Türkiye'nin bugüne dek kardeş olarak gördüğü Yemen'in hiçbir isteğini geri çevirmediğini" ifade etti.

Sabit, "Sağlık Bakanımız Ahmet Kasım El-Anisi'nin Türkiye ziyaretinde alınan ambulans sözünün gerçekleşmesinden oldukça mutluyuz. Sayın Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bizleri kabullerinde verdikleri tüm sözleri yerine getirdiler" dedi.

Sağlık sektörünün iki ülke arasındaki ilişkilerde öncü olduğunu belirten Sabit, Türkiye'nin Yemenli yaralıların tedavisini üstlenmesinin hala Yemen halkının gönlünde yer edindiğini söyledi.

Türkiye'nin sağlık alanındaki yardımlarının bu iki ambulansla ivme kazanacağına değinen Sabit, Türkiye'ye teşekkür etti.

-Büyükelçi Çorman ve Bozgöz, direksiyon başında-

Türkiye'den getirilen ambulanslar Sana Büyükelçiliği binasından Sağlık Bakanlığı'na hareket ederken, Büyükelçi Çorman ve Bozgöz, yolun bir kısmında direksiyon başına geçti.

Çorman, anahtarları Bakan Sabit'e teslim ederken, hibe edilen ambulansların iki ülke arasındaki sağlık işbirliğinin ilerlemesinde sadece bir başlangıç olacağını söyledi.

Büyükelçi Çorman, son yıllarda Türkiye'de yapılan sağlık reformunun tüm dünyanın dikkatini çektiğine değinerek, "Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinden yalnızca bölge ülkeleri değil, birçok Avrupa ülkesi ve Kanada da yararlanıyor. Türkiye'de Avrupadakinin üçtebiri fiyatına modern ve güvenli sağlık hizmeti alabilmek artık mümkün. Yemen'li kardeşlerimiz de bu kalite ve güvenin yavaş yavaş farkına varıyor" diye konuştu.

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - SANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'nın Hibe Ettiği Ambulanslar Yemen'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement