Tika'nın Irak'ta Yenilediği Türk Şehitliği Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tika'nın Irak'ta Yenilediği Türk Şehitliği Açıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restorasyonu yapılan Türk Şehitliği açıldı.

20.02.2019 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restorasyonu yapılan Türk Şehitliği açıldı.

Açılışa, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyükelçilik çalışanları, TİKA Bağdat ofisi personeli, Türkmen Kardeşlik Ocağı yetkilileri ve bazı Türkmen vatandaşlar katıldı.

Çam, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, TİKA olarak şehitliğin korunması ve yaşatılması çalışmalarına katkı sunabilmelerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

"Rabbim bu şehitlere layık olmayı bizlere nasip etsin." ifadesini kullanan Çam, toprağın üstü kadar altının da hazinelerle dolu olduğu bir bölgede bulunulduğunu, Osmanlı denildiği zaman ortak bir paydada hep birlikte hareket etmenin akla geldiğini belirtti.

Çam, "Her birimiz kendi bulunduğumuz devletimiz ve mekanımızda ait olduğumuz kültüre uygun hareket etmeye çalışıyoruz ancak bir yer var ki hangi devlette olursak olalım hiçbir zaman kendimizi ayrı görmediğimiz bir alan. İşte bu şehitlerin mekanı ve böyle bir maneviyatın olduğu şehir hepimizi birleştiren, bütünleştiren ve ortak paydaları sağlayan bir ülke olarak görüyorum." dedi.

Bütün şehitlere layık olmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Çam, Türk şehitliğinin korunması, yaşatılması ve geliştirilmesi için uğraşacaklarını ifade etti.

" PKK, FETÖ ve DEAŞ ile mücadele ediyoruz"

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini hatırlatan Çam, Türkiye'nin birçok alanda mücadele verdiğini belirtti. Darbe girişiminde çok sayıda şehit verildiğini dile getiren Çam, şunları kaydetti:

"Günlerce cenazeler kaldırıldı. Acı günler geçirdik. Şimdi PKK, FETÖ ve DEAŞ ile mücadele ediyoruz. Dünyanın her yerindeki terör örgütleriyle mücadele eden bir Türkiye var. Somali'den Afganistan'a kadar barışın tesisi için mücadele eden diplomatları, askeri ve polisleri var. Bunun bedeli ne ise ödemeye hazır olan bir devletimiz var. Tek bir inanç doğrultusunda ecdadımızın yaptığı gibi dünyaya huzurun, barışın, selamın yayılması ve sağlanması için çaba sarf etmek."

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da büyükelçilik nasıl Türkiye toprağı ise üzerinde durdukları toprakların da aynen Anadolu toprakları gibi olduğunu dile getirdi. Yıldız, "Türkler için vatan kutsaldır. Verilen can ve enerjinin, bunların hiçbir hesabı yok. Bugün üzerinde durduğumuz topraklar her ne kadar mezar taşları temsili de olsa, isimsiz de olsa, kefensiz de olsa bunların her biri, vatan olarak bildiğimiz topraklar için canlarını feda etmişlerdir." dedi.

TİKA Başkanı Çam, Bağdat temaslarının ardından Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Salahaddin'e bağlı Tuzhurmatu ilçesini, sonra da Kerkük'ü ziyaret edecek.

Çam, Kerkük'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TİKA tarafından restore edilen Kayseri Çarşısı'na gidecek, daha sonra yağmurdan etkilenerek çökme tehlikesi geçiren Osmanlı Kışlası'nda incelemelerde bulunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'nın Irak'ta Yenilediği Türk Şehitliği Açıldı - Son Dakika

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında Denizli'de düzenlenecek olan 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları için 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmalar, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde 22-24 Nisan tarihleri arasında Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, Yarı Final Şampiyonasında illerini temsil etme hakkı kazanacak.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.


Advertisement