Tikad Başkanı Bulut Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tikad Başkanı Bulut Açıklaması

Tikad Başkanı Bulut Açıklaması

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ndeki konuşması) Bir sivil toplum kuruluşu önderi olarak, sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gerçeklerin kasıtlı olarak çarpıtıldığı görüşümü paylaşmak isterim" "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına yapılan haksız eleştirileri kınıyor.

26.11.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ndeki "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. O fıtrata terstir. Çünkü fıtratları farklıdır" sözlerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirtti.

Bulut, yaptığı açıklamada, kendisinin de Erdoğan'ın konuştuğu toplantıya katıldığını anlatarak, "Bizzat dinlediğim konuşmanın tamamına noksansız olarak katıldığımı ifade etmek isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın kullandığı ifadelerin çeşitli sivil toplum örgütlerinin görüşleriyle örtüştüğünü aktaran Bulut, kadın ve erkeğin "eşitlik" yerine, "eşdeğer" tutulma kavramı üzerinden ele alınması gerektiğini bildirdi.

Bulut, iki cinsin yaradılışlarından kaynaklı farklılıkların kadının önüne dezavantaj olarak konmaması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en yüksek makamından gelen bu açıklamaların, öyle sanıyorum ki, en büyük katkısı bizlerin bu sorunları duyurma çabamıza olmuştur. Bu alanda çalışmalar yürüten derneğim adına, kendisine teşekkür ederim. Anne olma özelliği nedeniyle çalışma hayatı içinde erkekle aynı koşullara sahip olmayan kadının daha yukarılara yükselmesi, kariyerinde ileri adımlar atabilmesi için koşullarda denklik  sağlanması yönünde çaba harcanması gerektiği açıktır."

Kadınların çalışma hayatındaki zorlukların dışında gebelik, doğum, süt izni, çocuk bakımı, kreş ihtiyacı gibi handikapları olduğuna dikkati çeken Bulut, kadınların bu nedenle fazladan desteğe ihtiyaçları olduğuna vurgu yaptı. Bulut, bu desteğin adaletin sağlanması anlamına geleceğini belirterek, Erdoğan'ın bunu en çarpıcı şekilde dile getirdiğini aktardı.

Bulut, "insan olma"nın kadın ve erkeğin fıtratındaki ortak özellik olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Herkes kadın veya erkek olmazdan evvel insandır. Bizler bu bilinçle kadın ve erkek arasındaki eşitlik olgusunu, insanlar arasındaki adaleti sağlama çabasının bir parçası olarak görmeliyiz. Bu inançla meseleye sahip çıkarsak, başkasının değil bizim problemimiz olduğunun farkına varırsak, hiç şüphe yok ki, o zaman gerçekten yol alabiliriz. Bir sivil toplum kuruluşu önderi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gerçeklerin kasıtlı olarak çarpıtıldığı görüşümü paylaşmak isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına yapılan haksız eleştirileri kınıyor ve konuyla ilgili tüm tespitlerini paylaştığımızı ifade etmek istiyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tikad Başkanı Bulut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement