Tikad'tan Şırnak'a Laboratuvar ve Spor Malzemesi - Son Dakika
Yerel

Tikad'tan Şırnak'a Laboratuvar ve Spor Malzemesi

Tikad\'tan Şırnak\'a Laboratuvar ve Spor Malzemesi

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Şırnak Mehmetçik Ortaokulu'na laboratuvar ve spor malzemesi yardımında bulundu.

05.05.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Şırnak Mehmetçik Ortaokulu'na laboratuvar ve spor malzemesi yardımında bulundu.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, kurulan laboratuvar ile öğrencilerin daha iyi ve sağlıklı bir ortamda gelişebileceklerini söyledi. Fen bilgisi laboratuvarlarının daha önce kullanılamaz durumda olduğunu ifade eden Alagöz, "Şu anda öğrencilerimizin hizmetine donanımlı bir şekilde açılmış bulunmakta. Öğrencilerimiz burada kendi fen bilgisi dersleriyle alakalı alanlarında çeşitli deneyler yaparak görsel olarak da yaptıkları işleri görmüş olacaklar. Yani biz bir anlamda laboratuvarı şu şekilde değerlendiriyoruz. Çileğin reçele dönüşmesi olarak algılamak zorundayız. ve burada çalışan emeği geçen herkese gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Okullar hepimizin eğitim, öğretim yuvaları. Okullarımız ne kadar nezih bir ortamda eğitim verirlerse, kalitenin de ben o kadar yüksek olacağına inanmaktayım. Fiziki ortamlar eğitim kalitesine çok büyük önem ve değer olarak, hele bu fiziki altyapılarımızın da tamamlamış olması da bizleri sevindiriyor. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen bütün katkıyı o manada okullarımıza sağlayacağız. Yeter ki onlar çalışsın gayret etsinler. Bizden istesinler, bizde destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mehmetçik Ortaokulu Müdüresi Arzu Sertkaya, TİKAD'a spor malzemeleri yardımı için başvuruda bulunduklarını belirtti. Sertkaya, "Kendileri bu başvurumuzu değerlendirdiler ve sadece spor malzemeleri ile değil okulun farklı açıdan da yardımcı olabileceklerini durumları sordular. Kendilerine laboratuvar ihtiyacımızdan bahsettik. ve kendileri bu konuda yardımcı olabileceklerini belirttiler. Belirli bir miktarda yardımda bulunarak laboratuvarımızı yenilediler. Laboratuvarın, öğrencilerin gelişimi açısından özellikle ortaokulu öğrencilerimizin gelişimi açısından dünyayı tanıma, hayatın içinden olan her şey, değişimlerden haberdar olma açısından çok önem arz ediyor. Çünkü bütün her şey yaşayarak öğreniyorlar. Yaptıkları deneylerle, yeni şeyler keşfedip, ufuklarını genişletiyorlar. Bu nedenle bir okulun laboratuvarı çok önemli bir etken. TİKAD'a çok teşekkür ediyoruz, bize sundukları imkanlardan dolayı. Bizde öğrencilerimiz için inşallah bundan sonra çok daha farklı yardımların okula gelmesiyle beraber çok daha güzel eğimleri ve güzellikleri yapma çabasında bulunacağız" diye konuştu.

Öğrencilerden Osman Bayram da, "Okulumuzdaki laboratuvarın eski haline çok üzülüyorduk. Çünkü burada ders işlemek çok zor oluyordu. Milli eğitimin katkılarıyla burası çok iyi bir eğitim merkezi haline geldi. Burada çok iyi gelişmeler oldu. Bizde çok mutluyuz. İyi ve kaliteli ders işlemek için bu çok önemli. Burayı güzelleştiren herkese çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Tuba Atan ise, "Konularımızı daha iyi işliyoruz burada. Araç, gereçlerimiz var. Hocalarımız destek oluyor bize. Çok mutluyuz. Laboratuvara yabancılığımız bitti. Çok temiz bir laboratuvarımız var. Milli eğitime ve destekleri olan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tikad'tan Şırnak'a Laboratuvar ve Spor Malzemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement