Tim, İş Programına "Meslek Ahlakı"nı Aldı - Son Dakika
Güncel

Tim, İş Programına "Meslek Ahlakı"nı Aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2007 Yılı İş Programına "Meslek Ahlakı"nı da Aldı. İş Programında Konuya İlişkin Olarak "Meslek Ahlak ve Dayanışmayı Korumaya Yönelik Çalışmaları Sürdürmek, Birliklerin Bu Konudaki Çalışmalarına Destek Olmak" Maddesi Yer Aldı.

31.07.2007 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2007 yılı iş programına "meslek ahlakını" da aldı.

İş programında konulan maddeyle bu konuda yapılacak çalışmalar "meslek ahlak ve dayanışmayı korumaya yönelik çalışmaları sürdürmek, birliklerin bu konudaki çalışmalarına destek olmak" şeklinde tanımlandı.

TİM'in 14'üncü Olağan Genel Kurulu'nda kabul edilen programda yer alan diğer konular şöyle:

-İhracatçıları yurt içinde ve yurt dışında devlet ve Hükümet birimleri ile sivil toplum örgütleri nezdinde temsil görevini, TİM'in misyon ve vizyonlarına uygun şekilde yürütmek.

-İhracat politikalarının geliştirilmesine yönelik genel ve sektörel toplantılar düzenlemek. Raporlar hazırlamak, görüş ve önerilerde bulunmak; İhracatçı Birlikleri Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirmek, ihracat ve ihracatçı analizleri yapmak, ülke raporları ve makroekonomi raporları hazırlamak, ihracatı geliştirmeye yönelik konferans, seminer ve eğitim programları düzenlemek ayrıca düzenlenenlere iştirak etmek, kamu kurumlarınca yürütülen mevzuat çalışmalarına katkı sağlamak, ihracat rakamlarının açıklandığı aylık toplantılara devam etmek.

-Yabancı ülkelerin devlet ve Hükümet birimleri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla, ülke çıkarları çerçevesinde üyelerinin menfaatlerine yönelik yeni ilişkiler kurmak ve mevcut ilişkileri geliştirmek.

-Yurt dışı pazarlardaki etkinliğin arttırılması, kalıcılığın sağlanması, yeni pazarlara girilmesi ve gerçekleştirilecek tanıtım çalışmaları aracılığıyla sürdürülebilir bir ihracat yapısı oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı ile koordinasyon halinde yurt dışında hizmet birimleri kurmak.

-İhracatçıların, elektronik ticaret başta olmak üzere bilişim olanaklarından daha etkin şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalar yapmak.(ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tim, İş Programına 'Meslek Ahlakı'nı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement