Tim Sherwood İşini Koruyor - Son Dakika
Spor

Tim Sherwood İşini Koruyor

Tim Sherwood İşini Koruyor

Tottenham Hotspur menajeri Tim Sherwood, kısa süreli kontratın üzerindeki baskıyı azalttığını söylerken geçici görevi sırasında adı geçen Mauricio Pochettino’ya bir dizi mesaj yolladı.

19.01.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün Swansea deplasmanına konuk olacak olan Tottenham, Andre Villas-Boas'ın geçen ay ortasında alınan farklı Liverpool yenilgisi sonrası görevinden azledilmesiyle geçici olarak Tim Sherwood'a emanet edilmişti. Bir süre alternatiflere bakan kulüp, sonunda Sherwood ile 18 aylık bir kontrat imzalamıştı. Les Ferdinand ile birlikte takımı idare eden İngiliz teknik adam, kendisine yöneltilen bir soru üzerine yerine adı geçen Southampton menajeri Mauricio Pochettino hakkında konuştu:

"Bu kulüpte (Tottenham) beklentiler Southampton'da olduğundan çok daha büyük. Geçen hafta kulübün geliştirme birimiyle konuştuk ve Andros Townsend bu açıdan bir örnek. Southampton gibi kulüplerde dokuz oyuncunuz kirada olmaz, onları kendiniz bu ligde ya da League One'da oynatarak geliştirirsiniz. Oxlade-Chamberlain ve Theo Walcott gibi. Onların yolu budur."

"Sonuçlar kulübün beklentileriyle uyuşursa burada kalırım"

Tim Sherwood'un meslektaşını ve çalıştığı kulübü küçümsediği görünürken, Southampton'la oldukça iyi bir iş çıkaran Pochettino'nun kulüpteki en büyük destekçisi ve has adamı Nicola Cortese'nin istifası sonrası sezon sonunda imkanları daha geniş bir Premier League kulübüne geçebileceği konuşuluyor. Söz konusu kulüplerden en olası hedef olarak Tottenham görünürken, İngiliz teknik adam Sherwood kendi geleceğinin bağlı olduğu şartların bilincinde:

"Eğer sonuçlar kulübün beklentileriyle uyuşursa, burada kalırım. Uyuşmazsa da artık burada olmam. Şu sıralar özellikle ligde iyi gidiyoruz, ancak kulübün hedeflerinin ve benden taleplerinin yüksekliği noktasında oldukça gerçekçiyim. Şunu da söylemeliyim ki bu işi (18 aylık menajer kontratı) almadan önce sadece geçici görevi uzun süreliye çevirmeyi umuyordum. Şimdi ise buradayım ve doğrusunu söylemek gerekirse her şey sonuçlara bağlı. Başkan Daniel Levy bana 5 yıllık kontrat vermiş olsa buna gülerdim."

Ligde oynadığı son üç maçı kazanan Tottenham, eksiklerine karşın bir süredir iyi giderken Lewis Holtby ve Etienne Capoue gibi büyük umutlarla transfer ettiği oyuncularının takımdan ayrılma yönündeki taleplerine maruz kalmış durumda. Tim Sherwood'un 4-4-2 sistemi için epeyce fazla sayıda orta saha alternatifinin bulunduğu takımda son Crystal Palace maçında orta saha ikilisi Moussa Dembele ile birlikte 1994 doğumlu Nabil Bentaleb'den oluşmuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Tim Sherwood İşini Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement