Tim Yönetim Kurulu Üyeleri Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Tim Yönetim Kurulu Üyeleri Belli Oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) gerçekleştirilen ilk Sektörler Konseyi toplantısında, ihracata yön verecek yönetim kurulu şekillendi.

12.07.2018 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) gerçekleştirilen ilk Sektörler Konseyi toplantısında, ihracata yön verecek yönetim kurulu şekillendi.

TİM'in açıklamasına göre, 27 sektörün her birini temsilen başkanların oluşturduğu TİM Sektörler Konseyi, 30 Haziran'daki Genel Kurulun ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

TİM'in yeni başkanı İsmail Gülle'nin başkanlığında toplanan konseyin ilk gündem maddesi, gelecek 4 yıl boyunca TİM Yönetim Kurulu üyesi olarak ihracata yön verecek kadroların belirlenmesi oldu. TİM Başkanı İsmail Gülle, "Bugün itibariyle yönetim kurulumuzu belirledik. İlk toplantımızı da gerçekleştirerek karar bekleyen önemli konuları ele almaya başladık. Artık seçim bitti, çalışma, icraat ortaya koyma zamanı." ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde daha katılımcı bir yapı kuracaklarını kaydeden Gülle, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TİM'in seçim sürecinde de belirttiğim gibi, ihracata yön verecek konularda yönetim kurulunun karar vermesi şekli bir zorunluluk. Sektörlerimizin tamamını bu anlamda kapsayan Sektörler Konseyimizin çok daha aktif çalışmasını sağlayacağız. TİM'in muhtelif illerde, muhtelif sektörlerde 400'ün üzerinde delegesi var, delegelerimize her zaman daha yakın olacağız. Onları dinleyecek, önerilerini dikkate alacağız. Bu sayede çok daha başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum."

"İhracatta 170 milyar doları aşarız"

Gülle, yeni TİM yönetiminin Türkiye'ye ve ihracatçıya hayırlı olmasını temennisinde bulundu. İhracatı 500 milyar dolar bandına eriştirmenin herkesin görevi olduğunu vurgulayan Gülle, tüm çalışmalarını bu çerçevede şekillendireceklerini aktardı.

Gülle, "Başta Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanımız olmak üzere, en kısa sürede hükümet yetkililerimizi ziyaret edeceğiz, projelerimizi anlatacak, destek arayacağız. Bu yıl 170 milyar doları aşacağımıza inanıyoruz, sonraki yıllarda her yıl rekorlar kırarak yolumuza devam etmeye kararlıyız." ifadesini kullandı.

TİM'in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu

TİM'in yeni yönetim kurulu İsmail Gülle başkan olarak yer alırken, diğer isimler ise şu şekilde:

"İbrahim Pektaş - Çelik Sektörü, Mustafa Şenocak - Deri ve Deri Mamulleri Sektörü, Fatih Kemal Ebiçlioğlu - Elektrik ve Elektronik Sektörü, İlyas Edip Sevinç - Fındık ve Mamulleri Sektörü, Melisa Tokgöz Mutlu - Meyve Sebze Mamulleri Sektörü, Zeki Kıvanç - Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü, Davut Er - Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü, Kutlu Karavelioğlu - Makine ve Aksamları Sektörü, Salih Zeki Poyraz - İklimlendirme Sanayii Sektörü, Salahattin Kaplan - Halı Sektörü, Başaran Bayrak - Gemi, Yat ve Hizmetleri Sektörü, Orhan Sabuncu - Otomotiv Endüstrisi Sektörü."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tim Yönetim Kurulu Üyeleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement