Timur Noyan "Bursaspor'da En Büyük Sorun Şeffaf Olunmaması" -1 - Son Dakika
Güncel

Timur Noyan "Bursaspor'da En Büyük Sorun Şeffaf Olunmaması" -1

Timur Noyan "Bursaspor\'da En Büyük Sorun Şeffaf Olunmaması" -1

Timur Noyan "Bursaspor'da en büyük sorun şeffaf olunmaması" "Yönetimler şeffaf olmalı" "Yüksek krediler alınıyor" "Başkanlık yapacak kişilerin mal varlığı beyanının belirtmesi gerekiyor" "Hamza Hamzaoğlu bu sene takımı ilk sekiz arasına koymalı" Bursaspor'un olağan genel kurulunda başkanlığı kaçıran Timur Noyan, yeşil-beyazlı kulüpte yaşanan sıkıntıları ve çözümlerin anlattı.

18.12.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Timur Noyan " Bursaspor'da en büyük sorun şeffaf olunmaması"

"Yönetimler şeffaf olmalı"

"Yüksek krediler alınıyor"

"Başkanlık yapacak kişilerin mal varlığı beyanının belirtmesi gerekiyor"

"Hamza Hamzaoğlu bu sene takımı ilk sekiz arasına koymalı"

Bursaspor'un olağan genel kurulunda başkanlığı kaçıran Timur Noyan, yeşil-beyazlı kulüpte yaşanan sıkıntıları ve çözümlerin anlattı. Bursaspor'un en büyük sorunun gelir ile giderinin tam olarak bilinmemesi olduğunu açıklayan Noyan, Bugünkü durum Bursa'dan nemalanmak için birçok kişinin verdiği hasarlardır. Bunu çok iyi bilmek ve görmek lazım dedi.

Bursaspor başkan adaylarından Timur Noyan, yeşil-beyazlı kulüpte yaşanan kötü gidişi ve çözümünü değerlendirdi. Bursaspor'un en büyük sorununun gelir ve giderinin net olarak bilinmediğini ifade eden Noyan, TFF'den 60 milyon TL geliyor. Kulübün personel gideri ile geliri 30 milyon TL. Kalan para ile borçların ödenmesi, faizlerin verilmesi ödemelerin gerçekleşmesi mümkün değil diye konuştu.

Bursaspor'un şu anda yaşananları hak etmediğini söyleyen Noyan, Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip olan Timsah'da şu anda kadrosunda Serdar Aziz dışında kendi yetiştirdiği bir başka oyuncunun vitrinde olmadığını açıkladı. Noyan, altyapıdan yetişin ve Bursaspor'un dışında Avrupa dahil bir çok kulübün kıymetini bildiği kendi futbolcularına sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

"YÖNETİMLER ŞEFFAF OLMALI"

Bursaspor'un gelir ve giderinin tam olarak bilinmemesinin en büyük sıkıntıların başında geldiğini belirten Noyan, Her şey şeffaf olmalı. Yaptığınız her şeyi daha önce bazı eski başkanlar döneminde yapıldığı gibi noterle belirlenmeli. Yapılan tüm harcamalar komisyonlara kadar bildirilmeli. Bunlar yapılırsa sorun yok. Bugün Bursaspor'un vergi dahil ne kadar borcu var Bilinmiyor. Kısa ve uzun vadeli ödemeler soru işareti. Bunların hepsinin bilinmesi ve yapılandırılması lazım. Böyle olursa kimse kimsenin arkasından konuşmaz, konuşamaz şeklinde konuştu.

"YÜKSEK KREDİLER ALINIYOR"

Yönetimin bankalardan yüksek faizle kredi çektiğini, önümüzdeki aylarda yüksek faizlerle yeni kredilerin çekilebileceğini ifade eden Timur Noyan, Yüksek faizlerle kredi alınacak. Yüzde 20'lerde. Bu da kulübün bir yıllık gelirinin personel ile faize gitmesi demektir. Bugün Bursaspor'un elindeki futbolcuları satması gerekiyor. Tabii ki satılabiliyorsa. Satılamıyorsa bunlarla yaşamayı öğrenmesi gerekecek. Maalesef. Yeşil-beyazlı kulüp bugün nemalanmak için bir çok kişinin verdiği hasarı ödüyor. Bunu çok iyi bilmek ve görmek gerekiyor dedi.

"BAŞKANLIK YAPACAK KİŞİLERİN MAL VARLIĞI BEYANININ BELİRTMESİ GEREKİYOR"

Bursaspor'da başkanlık yapacak kişilerin mal varlığı beyanının belirtmesi gerektiğine işaret eden Noyan, bunun yapılmaması halinde bugün yaşananların kaçınılmaz olduğunu bir sonrasının ise kulübün borçları ile belediyeye verilip adının ise Bursa Belediyespor olarak değiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

"HAMZA HAMZAOĞLU BU SENE TAKIMI İLK SEKİZ ARASINA KOYMALI"

Bursaspor ile sözleşme imzalayan Hamza Hamzaoğlu ile ilgili soruyu yanıtlayan Timur Noyan, Akhisar'da mütevazi bir bütçe ile büyük işler başaran bu teknik direktörün, performansı ile Bursaspor'u bu yıl mevcut kadro ile ilk sekiz arasında yerleştirmesinin başarı olarak kabul edileceğini sözlerine ekledi.

Noyan, Hamzaoğlu ile ilgili olarak şunları söyledi Hamza Hamzaoğlu, Akhisar'daki başarısından sonra A Milli Takımda Fatih Terim ile çalıştı. Gençlerin kazanılmasında ciddi anlamla faydalı oldu. Yaşlı ile gençleri çok iyi kullanabiliyor. Galatasaray'da elindeki kadroyla çok iyi yöneterek 3 kupayı kazandı. Tabii biz burada büyük fırsat kaçırdık. Başarılı işler yaptı. Bizdeki kadroyu gençlerle bütünleştirip oynatabilecek teknik adam. Bizde, alınan birçok futbolcunun çarpraz bağlarında sorunlar olduğunu duydum. Doğrumu bilemiyorum ama Hamzaoğlu'nun en azından bu sene ilk 8 arasına takımı yerleştirirse başarılı olur.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Timur Noyan 'Bursaspor'da En Büyük Sorun Şeffaf Olunmaması' -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement