Avustralya'da İnternet Tacizi'ne Hapis Cezası İstendi - Son Dakika
Dünya

Avustralya'da İnternet Tacizi'ne Hapis Cezası İstendi

Avustralya\'da İnternet Tacizi\'ne Hapis Cezası İstendi

Avustrulya'da bir internet kullanıcısının resmi hakkında cinsel taciz içeren yorumlar yapan kişi ile ilgili mahkeme 3 yıla kadar hapis cezası istedi. Bu vaka internet tacizlerinde önemli bir dönüm noktası.

20.06.2016 17:57  Güncelleme: 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 yaşındaki Zach Alchin, Facebook'ta arkadaşının paylaştığı bir Tinder kullanıcısının resmi hakkında cinsel taciz içeren yorumlar yaptı. Alchin, polise yorumları yazdığı sırada sarhoş olduğunu ve bir suç işlediğinin farkında olmadığını söyledi.

ÜÇ SENEYE KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Çöpçatan uygulaması Tinder kullanıcısı kadın, Alchin'in Sydney'deki mahkemeden bir gün önce suçunu kabul etmesinin onu "çok şaşırttığını" söyledi.Mahkeme kararının Temmuz sonunda belirlenmesi ve Alchin'in üç seneye kadar hapis cezası alması bekleniyor.

TACİZ İÇEREN ÇOK SAYIDA YORUM YAPILDI

2015'in Ağustos ayında Alchin'in bir arkadaşı Olivia Melville'in Tinder profilinin resmini kendi Facebook hesabında paylaştı.

Resmin altında Nicki Minaj ve Drake'in şarkısı Only'den cinsel içerikli bir söz eklemişti. Alchin'in yorumu sosyal medyada hızla yayıldı ve 25 yaşındaki Olivia Melville hakkında taciz içeren çok sayıda yorumun yapılmasına neden oldu.

 <a class='keyword-sd' href='/avustralya/' title='Avustralya'>Avustralya</a>'da İnternet Tacizi'ne Hapis Cezası İstendi

'HANGİ YASAYI ÇİĞNEDİM?'

Arkadaşları Melville'i savununca, Alchin tecavüz tehditleri ve feministlerle ilgili aşağılayıcı yorumlar içeren 50 paylaşımda bulundu. Alchin polise şikayet edilmekle tehdit edilince "Hangi yasayı çiğnedim ki?" dedi.

"CİNSEL TACİZ SUSTURULMAYACAK"

Melville olaydan sonra bir grup arkadaşıyla "Cinsel Taciz Susturulmayacak" adıyla kadınların internette karşılaştığı tacize karşı bir grup kurdu. Grup "Alchin'in suçunu kabul etmesine çok sevindik. Bugün kazandığımız zafer bütün kadınlara bir mesaj gönderiyor. İnternette size yapılan tacize kayıtsız kalmak zorunda değilsiniz, Avusturalya hukuku sizin yanınızda" açıklaması yaptı.

"İNTERNET TACİZLERİNDE ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI"

Melville'in tacizciyi şikayet eden arkadaşı Paloma Brierley Newton da "Bu vaka internet tacizlerinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Daha fazla sessiz kalmayacağız" dedi. Bu vakadan önce mahkemeler sadece telefon ve mesaj üzerinden yapılan tehdit ve tacizi cezalandırıyorlardı.

Sosyal medyada yapılan tacizlerin cezası olup olmadığı belli değildi. Melville "Bu kadar süre suçu kabul etmeyeceğini söyledikten sonra kararını değiştirmesi beni tabi ki çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Avustralya'da İnternet Tacizi'ne Hapis Cezası İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.


Advertisement