TİNERİN PARLAMASIYLA EL VE AYAKLARI YANAN RAMAZAN, DOKU NAKLİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU - Son Dakika
Güncel

TİNERİN PARLAMASIYLA EL VE AYAKLARI YANAN RAMAZAN, DOKU NAKLİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

BATMAN'da babasının demir atölyesinde, ısınmak için yakılan ateşin üzerine döktüğü tinerin parlamasıyla el ve ayaklarında 3'üncü derece yanıklar oluşan Ramazan Furkan Tüzer'in (13) bacağından alınan sağlam doku, yanık dokusunun üzerine nakledildi.

17.01.2023 10:26  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BATMAN'da babasının demir atölyesinde, ısınmak için yakılan ateşin üzerine döktüğü tinerin parlamasıyla el ve ayaklarında 3'üncü derece yanıklar oluşan Ramazan Furkan Tüzer'in (13) bacağından alınan sağlam doku, yanık dokusunun üzerine nakledildi. Yarası açılan ve dokunun tuttuğu görülen Tüzer, 2 aylık tedavinin ardından taburcu edildi.

Ramazan Furkan Tüzer, yaklaşık 2 ay önce babası Mehmet Faruk Tüzer'e ait, sanayi sitesindeki demir doğrama atölyesinde, ısınmak için yakılan tahtaların üzerine ateşin harlanacağını düşünerek tiner döktü. Tiner parlayınca Ramazan'ın el ve ayaklarında 3'üncü derece yanık oluştu. İlk tedavisi Batman'da yapılan Ramazan, daha sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edildi. Ramazan'a burada gerçekleştirilen 3 ameliyatta, bacağından alınan sağlam doku, yanık dokusunun üzerine nakledildi. Yapılan incelemede dokusunun tuttuğu görülen Ramazan, 2 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi.

'HİÇBİR SIKINTISI KALMADI'

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İlhan Taş, Ramazan Furkan Tüzer'in yaralarının çok ciddi olduğunu ve bacaklarının farklı yerlerinden aldıkları dokuları yanan bölgelere uygulayarak, yanık yerleri iyileştirdiklerini söyledi. Yapılan nakil sonrası Ramazan'ın sağlığına kavuştuğunu ifade eden Dr. Taş, 'Hastamızı takip ederek, 3 defa ameliyata aldık ve 2 kere de temizlik ile pansumanlarını yaptık. İstediğimiz düzeyde iyileşme olduktan sonra, en son yaptığımız ameliyatta, bacağın farklı yerlerinden aldığımız deri greftlerini, iyileşmemiş olan yaranın üzerine naklettik. 5 gün sonra kontrol ettiğimizde derinin gayet iyi tuttuğunu, greftlerin başarılı bir şekilde yapıştığını gördük. Çocuğumuzun hiçbir sıkıntısı kalmadı. Yarın inşallah taburcu etmeyi düşünüyoruz. Şimdi yapması gereken, ateş yakma gibi şeylerden uzak durmak ve hareketlerine dikkat etmek. Çünkü yanık sonrası kontraktür dediğimiz olaylar olabiliyor. Bu da el ve ayak eklemlerini oynatamaması demektir. Onları fizyoterapist arkadaşlarımızın önerdiği şekilde egzersiz yapmalarını öneriyoruz. Ondan sonra bazı kremler öneriyoruz ve bunları 6 aya kadar kullanmalarını öneriyoruz' dedi.

'YÜZDE 90 İYİLEŞTİRME ORANIMIZ VAR'

Yanık merkezinde yapılan tedavilerle, başvuran hastalarda yüzde 90 oranında iyileşme sağlandığını belirten Dr. Taş, şöyle konuştu:

'Hastanemiz bölgeye hitap eden bir hastanedir, bir yanık merkezidir. Şu anda hasta yükümüz bayağı artmıştır. Hastalarımızın çoğu il dışından gelen hastalardır. O yüzden hastalarımız uzun süre burada kalmaktadır. Bunun nedeni de biz hastaları 2 günde bir pansumana çağırıyoruz. Bu hastalar il dışına çıkarlarsa, iki günde bir gidip gelmeleri mümkün olmayacağı için, mecburen uzun süre yatırmak durumunda kalıyoruz. Tecrübemizi, dünya ile karşılaştırmak açısından yayınlar da yapıyoruz. Bizim 2 yıllık, 2020 ve 2021 yılları arasında toplam yatarak takip ettiğimiz hasta sayısı 645. Yani bu da yaklaşık yılda 325 gibi bir orana denk geliyor. Yüzde 90 oranında iyileşme oranımız var. Yüzde 1,04 ölüm oranımız var. Maalesef olabiliyor bu tür şeyler. Ev ortamında yanık oluştuğu zaman, eğer çok derin bir yanık değilse ve birinci veya ikinci derecede yüzeysel yanıklarsa, öncelikle hastanın yaklaşık 15- 20 dakika çeşme suyunun altına yanan yeri tutmasını öneriyoruz. Daha sonra evde varsa bir antibiyotik merhem sürerek yarayı kapatıp hekime başvurmalarını istiyoruz. Yatış gereken hasta olursa yatırırız, ayakta takip edilecek hastaysa o şekilde takip ederiz. Kırsal alanda duyduğumuz kadarıyla diş macunu, buz gibi şeyleri kullanmayı biz kesinlikle önermiyoruz. Antibiyotik kremler gibi, nemlendirecek temiz bir krem sürülmesini öneriyoruz.'

Ramazan Furkan Tüzer ise bir daha ateşle oynamayacağını belirterek, 'Ben şimdi çok iyiyim. Daha iyi olacağım inşallah. Doktorlarıma teşekkür ediyorum. Yarın eve gidiyorum. Çok mutluyum' diye konuştu.

Babası Mehmet Faruk Tüzer de tedavi sürecinde Ramazan'la ilgilenen doktorlara ve bütün sağlık çalışanlarına teşekkür etti. (DHA)

TİNERİN PARLAMASIYLA EL VE AYAKLARI YANAN RAMAZAN, DOKU NAKLİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TİNERİN PARLAMASIYLA EL VE AYAKLARI YANAN RAMAZAN, DOKU NAKLİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement