Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Son Aşamaya Gelindi - Son Dakika
Yerel

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Son Aşamaya Gelindi

Tıp Fakültesi Hastanesi\'nde Son Aşamaya Gelindi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tanıtım toplantısı ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

26.07.2012 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tanıtım toplantısı ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Hastane binasında düzenlenen tanıtım toplantısına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz,

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların temsilcileri, iş adamları ile tıp fakültesi akademik ve idari personeli katıldı. Toplantı öncesinde Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelier tarafından misafirlere hastane binası gezdirilerek, mikrobiyoloji laboratuvarı, fizik tedavi ünitesi, kardiyoloji ünitesi, MR ünitesi, anjiyo ünitesi, ameliyathaneler, yoğun bakım ünitesi, yanık ünitesi, çocuk polikliniği, çocuk yoğun bakım ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri tanıtıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başhekim Servet Kölgelier, "Başlangıçta önümüzde üç tane engel vardı. Birincisi personel sayımız öğretim üyesi dahil olmak üzere toplamda 50-60 civarıydı. İkincisi, bina sorunluydu, teslim alamıyorduk. Üçüncüsü de cihaz yoktu. 11 ay boyunca Rektörümüz defalarca Ankara'ya gitti. Dekanımız beraberinde gitti. Şu anda gelinen nokta, bölge hastaneleri itibariyle onlardan daha üstün olabilecek donanıma sahip bir hastanemiz var. 50-60 civarındaki personel sayımız hizmet alımı, hemşire, laborant ve öğretim üyesi dahil yaklaşık olarak 350-400'e ulaştı" dedi.

Bu zorlu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Kölgelier; bundan sonra Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile birlikte ortak çalışacaklarını, hastane bünyesinde hepsi de dalında çok üst düzey sekiz profesörün bulunduğunu söyleyerek, Adıyaman'ın sağlık ve hastanecilik anlamında önü açık, ufku açık olacağını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise konuşmasına Tıp Fakültesi Hastanesi'nin fevkalade bir hal aldığını vurgulayarak, "Gece gündüz demeden çalışılarak ortaya konmuş bir eser oldu. Cihazlar yerleştirildi. Bunların hepsi hocalar nezaretinde yapıldı. Başhekimimiz ve hocalarımızın bu cihazların her birinin alınmasında emekleri var.

Başarı önemli bir şeydir. Çalışmak yorucu olabilir. Sonuçta bir başarıyı göğüslüyorsanız hiçbir zaman yorulduğunuzu hissetmiyorsunuz. Sonuçlanmış olan başarı size başka çalışmalar için şevk ve azim vermiş oluyor. Dolayısıyla biz bu hastaneyi önemsedik" dedi.

Geldikleri gün 31 Aralık 2011 tarihinde hastaneyi açacakları sözünü verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Biz bu tarihi verirken 2011 Nisan ayında yürürlüğe giren üniversite hastanesi ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin ortak kullanımı mevzuatına güvenmiştik. Ama maalesef 2011 Ağustos ayında imzaladığımız protokolden hemen sonra 2011 Ekim ayında Danıştay'ın bu mevzuatı bozması nedeniyle bütün düşüncelerimiz yerde kaldı. Ama iyi ki yerde kaldı. Biz, rahat rahat, özümseye özümseye hastaneyi hazırlamış olduk. Bu arada teknik problemleri, idari problemleri çözerek bugüne en iyi şekilde geldik. 12 Temmuz 2012 tarihi itibariyle torba yasadan çıkarılan kanun maddesi sayesinde artık önümüz açılmış oldu. Bu hastanemiz de Sağlık Bakanlığı ile beraber müşterek kullanım imkanını yakalamış oldu. Bugün Sayın Valimizle ek protokol imzaladık. Böylelikle üniversite hastanemiz Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanılabilir hale geldi. Tabi burada tarih vermek istemiyorum ama önümüzdeki günlerde inşallah açılması söz konusu. Bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın da söyleyeceği hususlar olabilir" diye konuştu.

Daha sonra Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından misafirlere üniversitede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Son Aşamaya Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement