Tıp tarihinde bir ilk! Ölen kişinin gözleri yeniden açıldı - Son Dakika
Dünya

Tıp tarihinde bir ilk! Ölen kişinin gözleri yeniden açıldı

Tıp tarihinde bir ilk! Ölen kişinin gözleri yeniden açıldı

Utah Üniversitesi Moran Göz Merkezi'ne organ bağışı için getirilen ve beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın vefatının üzerinden 5 saat geçmesine rağmen gözleri yeniden diriltildi. Dr. Fatima Abbas liderliğindeki doktor ekibi, hastanın gözlerini aldıktan sonra gözlere ışınlarla bir işlem uyguladı. İşlem sayesinde ölen şahsın gözleri yeniden açıldı ve karşıya doğru bakmaya başladı. Alanında bir ilk olma özelliği taşıyan bu olayın ardından yeni bir çalışma başlatıldı.

14.05.2022 10:19  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Utah Üniversitesi Moran Göz Merkezi'nde duyanları biraz ürküten biraz da sevindiren bir olay yaşandı. Organ bağışı için merkeze getirilen ve organları alınmaya hazırlanan kişinin gözleri, vefatının üzerinden 5 saat geçtikten sonra yeniden canlandı.

ODADAKİLER DONDU KALDI

Dr. Fatima Abbas liderliğindeki doktor ekibi, hastanın gözlerini aldıktan sonra gözlere ışınlarla bir işlem uyguladı. İşlem sayesinde ölen şahsın gözleri yeniden açıldı ve karşıya doğru bakmaya başladı. Alanında bir ilk olma özelliği taşıyan bu olayın ardından yeni bir çalışma başlatıldı.

BEYİN ÖLÜMÜNDEN SONRA YAŞAM ARAŞTIRILACAK

Dr. Fatima Abbas ve ekibi, şahit oldukları olayla ilgili daha fazla bilgi edinmek için kolları sıvadı. Ekip, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yeniden dirilme ihtimalini olup olmadığını öğrenmek için hummalı bir araştırmaya girişti.

"BİR İLKİ YAŞIYORUZ"

Nature dergisinde de yayınlanan araştırma hakkında konuşan Yine Utah Üniversitesi'nden Dr. Frans Vinberg, "Retina hücrelerinin canlı gözde olduğu gibi birbiriyle konuşmasını sağladık. Bu daha önce hiçbir şekilde elde edilemeyen bir durumdu" dedi.

Son Dakika Dünya Tıp tarihinde bir ilk! Ölen kişinin gözleri yeniden açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Nurdan Yıldız: Zaten organların alındığını hissediyor, yüzünde dehşet ve korku ifadesi oluşuyor, saçları bembeyaz oluyor. Kesin ölüp ölmediği, kesin beyin ölümü saptanamaz. Bir alman dr.videosunda anlatmıştı. Para için bunu göz ardı ediyor dr.lar. 4 3 Yanıtla
  • Çiğdem Ufuk Mutlu: Ölen kişinin gözleri alınıyor sonra işlemler neticesinde gözler açılıyor ve karşı tarafa bakıyor. Alinmiş göz cesette artik yok ki, goz tekrar nasıl açılır. Cesetten alındıktan sonra mi açılıyor. Bu bence hiç de ilginç bir durum değil. Kaldi ki bir insan öldükten sonra organlar hemen faaliyetini sonlandırmaz. Mesela kalp atımı bir süre duyulabilir. Bu olay hiç de ilginç bir durum değil. 4 0 Yanıtla
  • Güneyli 01: Hala beyin ölümü diye insanların organlarını çalıyorlar hemde diri diri.vucut ölse beyin ölse organda ölür.ver narkozu çal organı. 2 1 Yanıtla
  • Senol Gokibili: Ruh bedenden çıkmış herşeyi kusursuzda olsa o beden canlanmaz. 2 0 Yanıtla
  • Hızır Hasta: Sanırım Ölmeden gözlerini almışlar 2 0 Yanıtla
  • Sefer Demirci: Bütün Müslümanlar öldükten sonra dirilme ye inanır . 1 0 Yanıtla

Advertisement