Tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Başkan Sayan yetişti - Son Dakika
Güncel

Tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Başkan Sayan yetişti

Tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Başkan Sayan yetişti Van'dan Trabzon'a gitmek için yola çıkan ve yolda tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan yetişti.

21.01.2021 15:05  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Başkan Sayan yetişti

AĞRI - Van'dan Trabzon'a gitmek için yola çıkan ve yolda tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan yetişti.

Gece 02.30 saatlerinde Van'dan Trabzon'a giderken Ağrı'nın Tutak ilçesi yakınlarında tipiye yakalanan vatandaşlar, durumdan kurtulmak için Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı aradılar. Gecenin geç saati olmasına karşın telefonuna cevap vererek vatandaşların 'İmdat Çığlığı'na kulak veren Başkan Sayan, İlçe Kaymakamını uyandırarak vatandaşların durumunu anlatarak yardım ekiplerinin bölgeye gitmesini istedi. Karayolunda benzinleri bitmek üzere olan vatandaşların acil kurtarılmasını isteyen Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan, bölgeye yakın olan güvenlik korucuları ve karayolları ekiplerini gönderdi. Sabah saatlerine kadar kurtarma operasyonunu bizzat yöneten Kaymakam Karaaslan, vatandaşların yemek ve içecek ihtiyacının karşılanması talimatını verdi. Gece saatlerinde başlatılan çalışmalar sabah karşı vatandaşların kurtarılması ile son buldu.

Olayı sosyal medya hesabından duyuran Başkan Sayan, "Gece saat 02: 30 Trabzon'a ailesiyle giden kardeşimiz yolda tipiye yakalanıyor. Beni arıyor yardım istiyor ve ben Tutak Kaymakamımız sayın Ahmet Karaaslan'ı arıyorum ve hemen bütün ekipleri devreye sokarak vatandaşımızı kurtarıyor. Böyle Kaymakamlara can kurban. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Bölgeden kurtulan aile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve yetkililere dua ederek, en kısa zamanda Ağrı'ya gelerek Başkan Sayan'ı ziyaret edeceklerini söylediler.

Tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Başkan Sayan yetişti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tipiye yakalanan vatandaşların imdadına Başkan Sayan yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement