Tırnaklarını Yiyen İnsanların Sırrı Ortaya Çıktı! - Son Dakika
Sağlık

Tırnaklarını Yiyen İnsanların Sırrı Ortaya Çıktı!

Tırnaklarını Yiyen İnsanların Sırrı Ortaya Çıktı!

Araştırmacılar "Eğer işin doğru yapılmasını istiyorsanız onu tırnaklarını yiyen birine verin." diyerek tırnak yiyenlerin bunu iyi odaklanmak için yaptıklarını söyledi.

15.09.2015 14:07  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gündelik hayatta ya tırnaklarınızı yiyorsunuzdur ya da yiyen birilerini illa görüyorsunuzdur. Bu durum dışarıdan bakıldığında rahatsız edici olabilir. Sonuçta kendi vücudunun parçalarını kemiren bir insan söz konusu... Yapılan araştırmalar bu davranışın ardındaki sırrı ortaya çıkarttı!

"STRES KAYNAKLI" DENİLDİ

Daha önce tırnaklarınızı hiç kemirdiniz mi? Peki kemirirken o an ne düşünüyordunuz? Siz kafanızda bu soruların yanıtını aramaya başlarken, biz de sizlere bu davranış bozukluğu olarak görülen eylemin bilimsel açıdan bir röntgenini çekelim. Araştırmacılar ve psikologlar uzun yıllar boyunca bu davranışın sıkıntı ve stres kaynaklı olduğunu düşündüler ve bu teşhis, toplumda da genel bir önyargı olarak yıllarca yer aldı.

İran Sağlık Bilimleri Dergisi ve Shiraz Üniversitesi'nin çocuklar üzerinde yaptığı çalışmalar tırnak yeme alışkanlığının, yasaklama ve cezalandırma yöntemleriyle giderilemeyeceğini ortaya koydu. Hatta sorun ve sıkıntıları giderilen çocuklarda bile bu davranış bozukluğunun sürekli olarak devam ettiği görüldü.

"ORTAK DUYGUSAL DİNAMİKLERİ VAR"

Montreal Üniversitesi ise çalışmayı biraz daha ileri götürdü ve bu davranış bozukluğunun bir alışkanlık olduğuna teşhis koydu. Peki neydi bu alışkanlığın sebebi? Araştırmacıların vardığı sonuca göre tırnağını yiyen insanların ortak duygusal dinamikleri var. Öncelikle "mükemmeliyetçilik" ön plana çıkan bir özellik. Sonrasında "tutkulu olmak" yine bir başka manevi hissiyat.

"İŞLERİ TIRNAK YİYENLERE YAPTIRIN"

Araştırmacılar "Eğer bir işin doğru yapılmasını istiyorsanız onu tırnaklarını yiyen birine verin." demekten geri kalmayacak kadar bu konuda eminler. Çünkü tırnak yiyen insanların bu davranışı kesinlikle odaklanmak için yaptıklarına inanıyorlar. Dikkat edilirse, tırnak yiyen insanlar genelde bir şeyler okurken, izlerken, dinlerken ya da odaklanılması gereken bir işe başlarken bunu yapıyorlar. Bu onların son derece dikkatli olmasını sağlıyor. Isırmak öyle bir dürtü ki, Türk insanında sıkça görülen çekirdek çitleme bağımlılığı yine burayla ilintili. Çünkü ısırmaya bir kez odaklandığınız zaman beyniniz adeta bir kilitlenme yaşıyor ve yüksek bir performans sergiliyor. Bu yüzden maç, dizi, film izlerken sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyoruz. Sebebi "Daha iyi odaklanmak". Bu noktada Montreal Üniversitesi araştırmacıları "Bırakın yesinler" diyorlar.

VİRÜSLERİ DOĞRUDAN VÜCUDA ALIYOR

Ancak tırnak yiyenlerin bu artı özelliklerine karşı Dr. Joseph Mercola'nın uyarıları var; tırnak yemek öncelikle vücudunuzu zararlı bakterilere karşı bir hedef haline getirir. Kansere kadar varabilecek virüsleri doğrudan vücudunuza alabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığınız nükseden problemler yaşar. Bu hastalık risklerini göze alabiliyorsanız buyrun rahat rahat odaklanın, sevgili tırnak yiyiciler..



Son Dakika Sağlık Tırnaklarını Yiyen İnsanların Sırrı Ortaya Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • yüksel: Ben çocukluğumdan beri tırnaklarımı yiyorum,ne kanser oldum nede bir baltaya sap,alakasız 29 0 Yanıtla
  • ŞANLI: Türkiyenin en önemli meselesi canım. Helede şehit haberleri gelirken. 18 0 Yanıtla
  • GS****: AYAK TIRNAKLARINI YİYEN VAR MI ACABA.VAR SA İŞİ ONA BIRAKIN O HALLEDER. 18 0 Yanıtla nevsehirli: Ben ayağının tırmanışa yetim kimsin sen bi söyle 0 0
  • Muslim: Evet doğru tırnağını yemeye odaklanıyor?? 8 1 Yanıtla
  • eeeeeeeeeeeeeeeeeee: yıllardır tırnak makası nedir bilmem 6 2 Yanıtla
  • Miller: İgrenç 5 2 Yanıtla
  • 25: İşsizim öyleyse bu olay karşısında iş sorunum ortadan kalkar :) 7 0 Yanıtla
  • öylesine: yemek yaptırmak hariç. 5 0 Yanıtla
  • melo: Ben ekmek yiyebiliyorum bana iş verin çok odaklanıyorum ben 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement