Tiyatro(Hâl) Yeni Tiyatro Sezona Hazır - Son Dakika
Güncel

Tiyatro(Hâl) Yeni Tiyatro Sezona Hazır

Tiyatro(Hâl), yenilenen ismi ve sahnesiyle, yeni sezona çok önemli isimlerin katıldığı, şahane bir açılış gecesi ile "Merhaba" dedi.

11.10.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Burada Tiyatro Var" diyen Tiyatro(Hâl)'i bu özel gecede, Selçuk Yöntem, Kadriye Kenter, Oktay Kaynarca, Alper Kut, Devrim Yakut, Ece Saruhan, Çiğdem Erken, Vecdi Sayer gibi isimler yalnız bırakmadı.

Yeni sezonda toplam 6 oyunuyla seyircileri ile buluşacak olan, Tiyatro(Hâl)'in Sanat yönetmeni Iraz Yöntem'in yaptığı konuşma ile başlayan bu özel gece, Güvenç Dağüstün'nün muhteşem konseri ve izleyenleri kahkahaya boğan esprileri ile devam etti.

IRAZ YÖNTEM : MESELEMİZ "İNSAN"

Yaptığı kısa konuşma ile dikkat çeken genç kuşak oyuncu ve yönetmenlerinden Tiyatro(Hâl)n Sanat Yönetmeni Iraz Yöntem, Tiyatro(Hâl)'in ırk, sınıf, dil, din, cinsiyet ayırt etmeksizin toplumun her kesimine kısaca İNSAN'a ulaşmayı hedeflediklerini ve estetik sınırları geliştirerek ve genişleterek toplumun sanatla olan mesafesini en aza indirmeyi amaçladıklarını, kısaca Tiyatro(Hâl)'in temel meselesinin insan olduğunu belirtti.

Başta Türkiye Tiyatrosu olmak üzere , dünyadaki tiyatro literatürüne daha çok özgün ve nitelikli oyunlar ekleyebilmek hedefi ile 2008 yılında kurulan Tiyatro(Hâl), 2011 yılında "kendi olanaklarıyla" kendi sahnesini açmıştır. Bugüne kadar sahnelediği 13 oyunla bir çok ödüle layık görülen ve geride kalan 3 yıl boyunca 100'e yakın konuk tiyatro ekibine ev sahipliği yapan Tiyatro(Hâl), her yıl ortalama 10.000 seyirciyle buluşmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatro(Hâl) Yeni Tiyatro Sezona Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement