Tiyatro Oyuncusu Misak Toros'a Veda... - Son Dakika
Güncel

Tiyatro Oyuncusu Misak Toros'a Veda...

Tiyatro Oyuncusu Misak Toros\'a Veda...

Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Cumartesi Günü Hayata Veda Eden Misak Toros İçin Ferhan Şensoy Tiyatrosu'ndan Düzenlenen Törene Çok Sayıda Ünlü İsim Katıldı

10.11.2010 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçirdiği kalp krizi sonucu cumartesi günü hayata veda eden Misak Toros için Ferhan Şensoy Tiyatrosu'ndan düzenlenen törene çok sayıda ünlü isim katıldı

Anta Toros, "Ona veda etmek istiyorum" diyerek son kez eşinin tabutuna dokundu

İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu 70 yaşında yaşamını yitiren tiyatro ve dizi oyuncusu Misak Toros son yolculuğuna uğurlandı.

Toros için ilk önce Beyoğlu'ndaki Ferhan Şensoy Tiyatrosu'nda bir tören düzenlendi. Törene Toros'un eşi Anta Toros, kızı İrna Büyüksakayan ile damadı Artür Büyüksakayan ile torunu Serdar Büyüksakayan katıldı. Toros ailesini düzenlenen törende Misak'ın Toros'ın tiyatrocu yakınları, arkadaşları ve tiyatro dünyasına kazandırdığı isimler yalnız bırakmadı. Törene Necla Uygur, Gül Sunal, Ali Sunal , Gökçe Bahadır, Ferdi Akarnur, Yasemin Yalçın -İlyas İlbey, Arzum Onan - Mehmet Aslantuğ gibi isimler de katıldı. Misak Toros'un tabutunun beyaz güllerle süslenmiş olması dikkat çekti.

" ÇOK YAKIN BİR DOSTUMU KAYBETTİM "

Misak Toros ile Yasemince'de birlikte oynayan tiyatro sanatçısı Ferdi Akarnur, "Misak ağabeyle o kadar çok güzel anılarımız var ki. Biz çok dizilerde beraber oynadık. Ben şaşırdım. Birden bire oldu. Çok üzüldüm çünkü.Yıllarca beraber çalıştık Yasemince'de "dedi. Yasemin Yalçın ise, "Sanırım son işi bizimleydi. Misak ağabey, Misak usta, hem çok iyi bir oyuncuydu hem de dünya güzeli bir insandı. Onun yumuşaklığı onun sevgisi sahnede de bize geliyordu. Çok güzel bir alışveriş oluyordu oynarken. Çok ani oldu hepimiz şok olduk zaten. Toprağı bol olsun" diye konuştu.

Tiyatro sanatçısı İlyas İlbey ise, "Basından bakıyorum birkaç dizisinden bahsediliyordu hakkında. Ama o gerçek bir tiyatro kahramanıdır. Gerçekten tam bir tiyatro adamıdır. O yönüyle bilinmesini isterim" şeklinde konuştu.

Tiyatro sanatçısı Metin Serezli ise, "En esiklerden bir tanesi. Mesleğe beraber başladık. Bu kadar eski ve hayatımızda çok sanatçı gördük tanıdık ama Misak kadar tiyatroya aşık olanına az rastlarsınız. Meslektaşlığımız dışında çok yakın bir dostluğumuz vardı aynı zamanda çok yakın da bir dostumu kaybettim" diye konuştu.

"BİR TEK BEN KALMIŞIM "

Törende ilk önce Toros'un oynadığı tiyatro oyunlarından derlenen bir film gösterildi. Ardından, Misak Toros için, bir gitar dinletisi sunuldu. Daha sonra Toros'u sevenler tek tek söz aldı. Yönetmen Orhan Alkaya, 1999 yılında Şehir Tiyatrolarında sunulan "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı "oyununda oynayan dört isimden bahsederek, "O harika atölyenin beş tane beyni vardı. Savaş Dinçel, Melih Kibar, Misak Toros ve Berç Noradunkyan. Adam gibi ağız kullanmayı öğretmişlerdi. O şahane atölyeden tek ben kalmışım. Darbe üstüne darbe oldu. Ben inançsız biriyim ama eğer öyleyse, görüşürüz.Oradaki ekip buradan daha güçlü olmaya başladı "diye konuştu. Tiyatro sanatçısı ve yönetmen Ulvi Alacakaptan ise, "Bu garip bir tesadüf. Ben bu sahnede profesyonel oldum. Şimdi bu sahnede birkaç ay önce tesadüfen bir kafede karşılaştığımız Misak'ı uğurluyoruz. Tiyatro konuşacak adam bulamıyorum. Ama gibi adam hiç bulamıyorum. Bundan sonra da çok daha özlem çekeceğe benzerim" dedi.

" BİZ MİSAK'I YAŞATALIM İSTİYORUM "

Tiyatro oyuncusu Anta Toros ise eşi Misak Toros'un tiyatroda, kuyumculukta, gitarda hoca olduğunu söyledi.

Toros, "Hepimizin hocasıydı. Bize insanlara saygılı olmayı öğretti. Güzel insan olmalarını istedi. Çabaladıklarına inanıyorum. Misak'ın fikirlerini , güzelliklerini , esintilerini yaşatalım. Biz Misak'ı yaşatalım istiyorum "dedi. Anta Toros daha sonra "Ona veda etmek istiyorum "diyerek son kez tabutuna dokundu. Misak Toros'un cenazesi saygı geçişinin ardından İstiklal Caddesi'nden Beyoğlu'ndaki Üç Horan Ermeni Kilisesine getirildi. Toros'un cenazesi kilisede düzenlenen törenin ardından Şişli'deki Ermeni Mezarlığı'nda defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tiyatro Oyuncusu Misak Toros'a Veda... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement