Tiyatro Perdesi THY ile Gökyüzünde Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Tiyatro Perdesi THY ile Gökyüzünde Açılıyor

TÜRK Hava Yolları (THY), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları ile önemli bir iş birliğine imza attı.

05.06.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK Hava Yolları (THY), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları ile önemli bir iş birliğine imza attı. THY, Şehir Tiyatroları ile yapılan protokol çerçevesinde Şehir Tiyatroları'nda sergilenen oyunları 1 Haziran tarihi itibariyle uçak içi eğlence sisteminde yayınlayarak yolcularının tiyatro oyunlarını gökyüzünde deneyimlemesini sağlıyor.

THY'nin Planet Eğlence Sistemi'ne sahip tüm dış hat uçuşlarında yayınlanan oyunlar, bayrak taşıyıcının sadece yerli yolcularının değil aynı zamanda İngilizce altyazı seçeneği ile yabancı yolcularının da beğenisine sunuluyor. Bu sayede 100 yılı aşkın zamandır sergilenen İBB Şehir Tiyatroları eserleri, Türk Hava Yolları'nın milyonlarca yabancı yolcusuna da ulaştırılarak önemli bir kültürel görevi ifa ediyor. Planet eğlence sisteminde her ay yenilenen film, TV programları ve müzik içeriklerinin yanı sıra İBB Şehir Tiyatroları'nda kapalı gişe oynayan en popüler oyunlar da Tiyatro kategorisi altında peyderpey yer alacak.

Haziran ayı itibariyle; Saadet Hanım, Geç Kalanlar, Pollyanna, Karıncalar (Bir Savaş Vardı) ve Hayal-i Temsil oyunları yolcuların beğenisine sunuluyor. Sahnede sergilenen oyunların görüntüleri, farklı açılardan görüntü alan sekiz kamera ile kaydedildi. Kayıtlarda; oyuncuların jest, mimik ve duygularını tiyatrodaki gerçekliğiyle yansıtan özel teknikler kullanıldı.

ŞEHİR TİYATROLARI

*İstanbul Şehir Tiyatrolarının temeli olan Darülbedayi-i Osmani'nin Belediye Başkanı Cemil (Topuzlu) Paşa'nın Belediye Meclisi'nden çıkarttığı kararla 1914 yılında kuruldu. Ocak 1916'da sahnelenen "Çürük Temel" oyunuyla profesyonel bir tiyatro topluluğu durumuna gelen Darülbedayi, Tepebaşı Tiyatrosu'ndan başka, yeni sahnelerde de perdelerini açtı. 1931 yılında resmen İstanbul Belediyesi'ne bağlanan, 1934 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları adını alan ve bugün hala bir okul gibi eğitim kurumu olma görevini sürdüren İBB Şehir Tiyatroları,10 sahnesiyle, her gün 3000 civarında İstanbul seyircisine perdelerini açıyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tiyatro Perdesi THY ile Gökyüzünde Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement