Tiyatro Sanatçısı İlhan Kantarcı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Tiyatro Sanatçısı İlhan Kantarcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kalp krizi sonucu vefat eden Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından İlhan Kantarcı, toprağa verildi.

29.01.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalp krizi sonucu vefat eden Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından İlhan Kantarcı, toprağa verildi.

Kantarcı için Büyük Tiyatro'da düzenlenen törene, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çalışanı olan eşi Şenay Kantarcı, kızı Zeynep Kantarcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Ankara Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Akif Yeşilkaya, aralarında Erdal Beşikçioğlu'nun da bulunduğu tiyatro sanatçıları ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, İlhan Kantarcı'yı erken kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Kantarcı'nın, 1983 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmasının ardından Devlet Tiyatrosu ailesine katıldığını anımsatan Bilgin, Kantarcı'nın vefatına kadar geçen sürede birçok oyunda sahne aldığını, sayısız başarılara imza attığını dile getirdi.

Bilgin, Kantarcı'nın, disiplini, çalışkanlığı, olağanüstü yeteneği ile her zaman bütün yönetmenler tarafından beğenilen bir oyuncu olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Mülakata açık bir tiyatro insanıydı. İlhan, her zaman tiyatro için projeleri olan birisiydi. Projelerini hayata geçirmek için çaba sarfeden ve onları hayata geçirmesini bilen birisiydi. Bildiklerini, öğrendiklerini gençlerle paylaşan ve bundan mutluluk duyan biriydi. Tiyatroyla atan, asla kin tutmayan kocaman yüreğindeki sevgiyi hepimizle paylaşan biriydi. ve bizlere yüreğimizdeki sevgiyi çoğaltıp paylaşmayı miras bıraktı. Onu en son görev aldığı bu sahneden tiyatro dünyamızın ölümsüzleri arasına uğurlarken eşine, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum."

Kantarcı, buradaki törenin ardından Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

-İlhan Kantarcı kimdir--

Tokat'ta 1955 yılında dünyaya gelen Kantarcı, 1983'te İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olarak, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosunda göreve başladı. 1993 yılına kadar Bursa Devlet Tiyatrosunda görev yapan sanatçı, 1993'te Ankara Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başladı.

Ankara Devlet Tiyatrosunda halen sahnelenen "Genç Osman" adlı eserde izleyici karşısına çıkan Kantarcı, İzmir, Bursa ve Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen 37 değişik oyunda oyuncu, reji yardımcısı ve rejisör olarak görev aldı.

Sanatçının rol aldığı eserler arasında "Küçük Kristof Kolombus",

"Köşebaşı", "Mavi Masal", "Leonce ile Lena", "Rita", "Yaprak Dökümü",

"Sersem Kocanın Kurnaz Karısı", "Rumuz Goncagül", "Helikopter", "Bıçak Sırtı", "Yusuf ile Menofis", "Büyük Romulus", "Ghetto", "Üç Kuruşluk Opera", "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi" yer alıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tiyatro Sanatçısı İlhan Kantarcı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement