Tiyatroadam; İki Yakada Tiyatroseverlerle Buluşuyor! - Son Dakika
Güncel

Tiyatroadam; İki Yakada Tiyatroseverlerle Buluşuyor!

"Arturo Ui'nin Önlenilebilir Tırmanışı", 20 Ocak akşamı Moda Sahnesi'nde, 23 Ocak akşamı Yunus Emre Kültür Merkezi'nde.

19.01.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arturo Ui'nin önlenemez hale gelişindeki parametreleri gün yüzüne çıkartan  İki yüzyıl boyunca şiddet, hile ve dolandırıcılıkla dünyaya şekil veren Frank Bankası'nın ironik öyküsünü anlatan "5.Frank" ise, 22 Ocak 2015, Perşembe akşamı Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde. Oyunların başlangıç saati 20:30.

"ARTURO UI'NİN ÖNLENİLEBİLİR TIRMANIŞI"

Hitler'in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicago'lu gangster Al Capone'un öyküsü örtüştürülüyor. Oyunda, günübirlik çıkarlar adına iktidar ve sermaye sahiplerinin yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği gözler önüne seriliyor. Oyuncuların yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynadığı oyunda müzikler de yine akapella (insan sesiyle) olarak yapılıyor.

"5. FRANK"

Ataları kadar acımasız olamayan 5.Frank'ın zayıf yönetimini, kötüye giden banka işlerini, bundan kurtulmak için kurulan büyük planı ve karşılaşılan beklenmedik olaylar sonucunda banka yönetiminin düştüğü trajikomik durumu konu alıyor. Friedrich Dürrenmatt'ın 1960 yılında yazdığı oyunda, sevgi, iyilik, sevecenlik, acıma gibi insana özgü duyguları bütünüyle yok sayan vahşi kapitalizm; para, güç ve ölüm olguları üstünden grotesk bir dille eleştiriliyor. Modern ve dinamik reji anlayışı, tempo ve coşkusuyla, seyirciye gülmecesi bol, keyifli ve aynı zamanda sarsıcı bir tiyatro lezzeti sunan oyunun müzikleri de oyunculardan oluşan bir orkestrayla canlı olarak yapılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatroadam; İki Yakada Tiyatroseverlerle Buluşuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement