Tiyatrocu Bayraktar'ın Ölümüyle İlgili Davada "Keşif" Kararı... - Son Dakika
Güncel

Tiyatrocu Bayraktar'ın Ölümüyle İlgili Davada "Keşif" Kararı...

Tiyatrocu Bayraktar\'ın Ölümüyle İlgili Davada "Keşif" Kararı...

Tiyatro ve dizi oyuncusu Onur Bayraktar'ın yaklaşık 7 ay önce yaşamını yitirmesine neden olan motosiklet kazasına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.

16.06.2011 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Bayraktar'ın yakınları ve basın mensuplarının mahkeme salonuna alınmaması üzerine adliyeye İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Ömer Kavili çağırıldı.

Dilhun GENÇDAL - Zafer KARAKOÇ İstanbul - DHA

Tiyatro ve dizi oyuncusu Onur Bayraktar'ın hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazasına ilişkin davanın ilk duruşması bugün görüldü. 26 Kasım 2010'da meydana gelen kazaya ilişkin Üsküdar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık

taksi şoförü Nusret Aktan hazır bulundu. Duruşmaya Aktan'ın avukatı Kemal Gülbudak ile Bayraktar'ın babası İrşad, ağabeyi Levent Bayraktar, avukatları Özgün Öztunç'un yanısıra arkadaşları da katıldı.

SUÇSUZUM BERAATIMI TALEP EDERİM

Duruşmada, savunma yapan sanık Nusret Aktan, 26 Kasım 2010 tarihinde Ünalan Mahallesi dönüş kavşağına 6-7 metre kala sağa sinyal verdiğini ve sağ tarafından emniyet şeridinden hızla bir motosikletin geçtiğini anlattı. Motosikletin, kullandığı taksinin yanından geçtikten 3-4 metre sonra bariyerlere çarptığını ve 3-4 metre havaya fırladığını söyleyen Aktan, "Motordan kopan parçanın birisi aracımın önüne düştü. Fren yaptım. Aracımın ön tamponu koptu. Aşağıya indim, 112 acil servisi aradık. Yaklaşık 1 saat sonra ambulans geldi. Daha sonra polisler geldi, karakola götürdüler. Benim olayda kusurum olmadığı kanaatindeyim. Motosiklete aracımla hiçbir şekilde dokunmadım. Suçsuzum beraatımı talep ederim" diye konuştu.

OLAY YERİNDE KEŞİF

31 yaşında ölen Onur Bayraktar'ın babası İrşad Bayraktar da, "Karşı taraftan en az bir başsağlığı beklerdik. Böyle birşey olmadığı için olayın sonuna kadar takipçisiyim, sanıktan şikayetçiğim ve cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Duruşma, sanıkların dinlenmesinin ardından 21 Eylül 2011'de saat 13. 30'da olay yerinde keşif yapılması kararıyla 10 Ekim 2011'e ertelendi.

YAKINLAR İÇERİ ALINMADI BARO'DAN AVUKAT ÇAĞIRILDI

Öte yandan duruşmayı izlemeye gelen Bayraktar'ın arkadaşları ile basın mensupları davanın ilk 15 dakikasında içeri alınmadı. Bunun üzerine adliyeye çağırılan İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Ömer Kavili, duruşmada bir gizlilik kararı olmadan yargıç tarafından gizli duruşma yapma kararının alınamayacağını belirterek, yaşanan durumu Baro Yönetim Kurulu ve Baro Başkanı'na rapor halinde bildireceklerini söyledi.

KARDEŞİM ALKOL KULLANAN BİR İNSAN DEĞİLDİ

Ağabey Levent Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her motosiklet kullanan insan serseri insan değildir. Herkesin ailesi var. Aynı zamanda basında belli başlı dönemlerde yansıyan 'Alkollü müydü acaba?', 'Tiyatrodan önce tiyatrocular alkol alır' gibi belli başlı bazı söylevler, biz ailece son derece üzüldük. Üzülmemizin sebebi, kardeşim alkol kullanan bir insan değildi. Sonuçta adli tıp raporlarından da alkol almadığına, alkol kullanmadığına dair gerekli raporlar alındı. Bizim amacımız şu, motorsiklet kazası oldu, kardeşim vefat etti. Önemli olan bundan sonra herhangi bir şekilde böyle olayların engellenmesi. Bununla beraber de insanların, motorun bir vasıta aracı olduğunun bilincine varması. " dedi.

İDDİANAMEDEN

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, oyuncu Onur Bayraktar'ın motosikletiyle 26 Kasım 2010 tarihinde D-100 karayolu Kadıköy yönüne gittiği sırada, Ünalan Mahallesi dönüşünde seyir halindeyken hakimiyetini kaybederek önce bariyerlere ardından Nusret Aktan yönetimindeki 34 TCZ 56 plakalı taksiye çarparak yaşamını yitirdiği anlatılıyor. İddianamede, taksi sürücüsü Nusret Aktan'ın, "Taksirle bir insanınölümüne neden olmak" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tiyatrocu Bayraktar'ın Ölümüyle İlgili Davada 'Keşif' Kararı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement