Tiyatrokare, Sevinç Aktansel için perdelerini açıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatrokare, Sevinç Aktansel için perdelerini açıyor

Tiyatrokare, Sevinç Aktansel için perdelerini açıyor

Devlet tiyatrosu sanatçısı Sevinç Aktansel'in tedavi sürecini desteklemek amacıyla perdeler açılıyor.

21.04.2011 20:28  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatrokare'nin yeni sezon komedisi "Büyük İkramiye" bu sezonki son oyununu 3 yıldır ALS hastalığıyla savaşan emekli devlet tiyatrosu sanatçısı Sevinç Aktansel'in tedavi sürecini desteklemek amacıyla gerçeklşetirecek.

Nedim Saban'ın desteğiyle 24 Nisan Pazar günü saat:19.00'da Profilo'da gerçekleşecek olan "Büyük İkramiye"nin tüm geliri Sevinç Aktansel'in tedavi süreci için bağışlanacak. Oyun günü Profilo Kültür Merkezi kira talep etmeyecek, oyunun oyuncuları Celal Kadri Kınoğlu, Armağan Çağlayan, Suzan Aksoy, Pelin Ermiş, Yılmaz Sütçü de günlük oyun gelirlerini usta oyuncu için bağışlayacaklar.

Tiyatrokare adına yılların oyuncusu Sevinç Aktansel'e destek veren Nedim Saban sanatçıyla ilgili olarak: "Gönül bu dayanışmanın sanatçının yıllarca emek verdiği Devlet Tiyatrosu tarafından başlatılmasını isterdi ama sanırım bürokratik süreç yavaş ilerliyor, kimin yaptığı önemli değil, bir an önce yapılması önemli, bundan sonra da devam etmesi çok önemli çünkü bu çok uzun ve sabır gerektiren bir süreç" diyerek, tüm tiyatroya ve tiyatrocuya değer verenleri oyuna davet etti.

Jean Marie Chevret tarafından yazılan, Nedim Saban tarafından Türkçe'ye çevrilen ve uyarlanan oyun, sıcak aile ilişkileri ortamında 'şans ve umut' olgularıyla değişen yaşamları mizahi bir dille sergiliyor.

Son yılların en büyük rüyasının gerçekleşirken beraberinde getirdiği hırslar ve gülünç olaylar dizisini anlatan oyun, kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Büyük İkramiye'de rolleri, Devlet Tiyatrosu'nun usta sanatçısı Celal Kadri Kınoğlu, TV Starı ve başarılı TV programcısı Armağan Çağlayan, tiyatro ve televizyon dünyasının önemli oyuncusu Suzan Aksoy, genç tiyatro ve dizi oyuncusu Pelin Ermiş , genç yetenek Yılmaz Sütçü paylaşıyor.

Oyunun konusu:

Jean Marie Chevret'in Paris'te yıllarca kapalı gişe oynanan "Numero Complemantaire" adlı oyununun Türkiye uyarlamasında, mazbut bir aileye lotodan büyük bir ikramiye vurmasının ardından yaşanan komik olaylar konu ediniyor. Nedim Saban'ın yönettiği oyunda, Celal Kadri Kınoğlu ve Suzan Aksoy, Aşk-ı-Memnu dizisinde canlandırdığı Cemile karakteriyle ünlenen kızları Pelin Ermiş'in sınıf atlaması için, sadece yaşam biçimlerini, alışkanlıklarını değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda işi televizyondan tanıdıkları bir karakteri, Armağan Çağlayan'ı kaçırmaya kadar götürüyorlar.

Armağan Çağlayan'ın kendisini oynadığı oyunda, bir yandan Çağlayan'ın televizyon dünyası ve sosyete hakkındaki çok eğlenceli yorumlarına yer verilirken, öte yandan sınıf atlama çabasındaki bir ailenin sosyetede yer edinme telaşı çok zengin bir komedi anlayışla ele alınıyor. "Büyük İkramiye" gülmek isteyen izleyici için, gerçek anlamda bir yeni yıl ikramiyesi olma niteliği taşıyor.

Büyük İkramiye

Tarih : 24.04.2011

Saat:19:00

Yer: Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon

Bilet Fiyatları: tam:40,00 TL öğrenci:30,00 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatrokare, Sevinç Aktansel için perdelerini açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement