Tiyatronun Coşkusu Bursa'yı Sardı - Son Dakika
Güncel

Tiyatronun Coşkusu Bursa'yı Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19.´su düzenlenen ´Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali´ coşkulu görüntülerle başladı.

20.10.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'19. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali', Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro'da yapılan açılış töreniyle coşkulu görüntüler eşliğinde başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali', bu yıl 19. kez gerçekleştiriliyor.

Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra sokak oyunlarından, dans ve müzik ağırlıklı oyunlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festival kapsamında yerli ve yabancı tiyatro toplulukları Bursa'da buluşuyor. Bu yıl 20-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale, 8 Türk ve 11 yabancı topluluk katılıyor. Türkiye, Bulgaristan, Arjantin, Fransa, İtalya, Danimarka, İspanya, Norveç, Polonya ve Gürcistan'dan gelen ekipler katılıyor. Festivalin açılış töreni, Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro'da coşkulu görüntüler eşliğinde başladı.

"Bursa'dan dünyaya Barış mesajları"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festivalin açılışında yaptığı konuşmada tiyatronun önemine dikkat çekerek, "Bursa'da bu yıl 19.'sunu gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, kentin her köşesinde dostluk ve barış rüzgarları estiriyor. Bu barış ve dostluk mesajları, tiyatro aracılığıyla Bursa'dan dünyaya ulaşıyor" dedi.

"Çocukların ufkunu açan festival"
Festivalin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini ve bundan sonra da gelişerek devam edeceğini ifade eden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, medeniyet kenti Bursa'yı yaşayan canlı bir tarih başkenti, müzekent haline getirmek istiyoruz. Bursa, artık dünya mirası. Evrensel değer olan Bursa'da festivale gelen konuklarımızı ağırlamaktan da onur duyuyoruz. Bursa'da coşkulu bir organizasyona imza atan festivalin çocuklarla gençlerin ufkunu açacağına inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa'nın tiyatro açısından çok şanslı bir kent olduğunu, tiyatroya emek veren değerli sanatçıların bu kentte sanatlarını yaşattıklarını sözlerine ekledi.

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi Başkanı Haluk Yüce de 19 yıl önce Bursa'da başlatılan festivalin her yıl aynı heyecanla hayata geçirildiğini vurguladı. Tiyatro sanatının çocukların yaşamına renk kattığını vurgulayan Yüce, kentte önemli ekiplerin gösterilerini sahneleyerek kendilerini tanıtacaklarını söyledi.

"Uluslararası iletişim ve kültür alışverişini amaçlıyoruz"

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de festivalde, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının 18 gösterisi ve 3 atölye çalışması ile 1 serginin sanatseverlerle buluşacağını söyleyerek, "Bu yıl 19. kez düzenlenen festivalle, uluslararası iletişim ve kültür alışverişini sağlamayı ve çocuklara tiyatro sevgisi aşılamayı amaçlıyoruz" dedi.

Bursa´daki ilköğretim okullarından öğrencilerin de izlediği açılış töreninde, konuşmaların ardından sahneye çıkan Bulgaristan ekibi, Burgas Devlet Kukla Tiyatrosu, 'Tumba Lumba' adlı oyununu sahneledi. Açılış törenine, Bursa'dan Oyunbaz Atölye de tahtabacak ve figür balon gösterileriyle renk kattı. Törenin ardından festival kapsamında hazırlanan 'Kukla ve Kuklacılar' sergisi ise Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Sami Güner Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu.

Bursa'da 6 gün boyunca katılımcı toplulukların gösterilerinin yanı sıra atölye çalışmalarının da yer aldığı festivalde oyunlar, Tayyare Kültür Merkezi, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Kültür Merkezi, Kent Müzesi Amfi Tiyatro, Burç Kültür ve Gösteri Merkezi (BKGM), Konak Kültür Evi ve Bursa Göç Müzesi'nde izlenebiliyor. Tüm oyunlara ve atölye çalışmalarına katılım ise ücretsiz…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatronun Coşkusu Bursa'yı Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.


Advertisement