Tiyatronun İki Dev İsmi Yedirenk Sanat Vakfı'nda - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatronun İki Dev İsmi Yedirenk Sanat Vakfı'nda

Tiyatronun İki Dev İsmi Yedirenk Sanat Vakfı\'nda

22 Nisan Pazartesi akşamı Beşiktaş Four Seasons Hotel'de bu kez tiyatromuzun iki dev ismi bir araya getiriliyor.

03.04.2013 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yedirenk Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 'Ustanın Günü' yeni programının tarihi belli oldu. 22 Nisan Pazartesi akşamı Beşiktaş Four Seasons Hotel'de bu kez tiyatromuzun iki dev ismi bir araya getiriliyor.

Dördüncüsü gerçekleştirilecek "Ustanın Günü" programında, bütün ömür ve enerjilerini sanata adayan, sayısız ilki gerçekleştiren, yönetmen, yazar ve oyuncu olarak Türk Tiyatrosu'nun öncüleri ve büyük hocaları olan Yıldız Kenter ve Haldun Dormen ağırlanacak. Ustaların kendi misafirlerini de ağırladıkları programda öğrencileri ve sanatçı dostları böyle bir geceyi onlarla paylaşmanın ayrıcalığını yaşayacaklar.

Kenter ve Dormen kendilerini en fazla mutlu eden şeyin gecenin her ikisi adına düzenleniyor olması ve yıllanmış dostluklarının, sanat için verdikleri ortak mücadelenin beraber olacakları böyle bir programda taçlandırılması olduğunu söylediler.

HUMMALI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Ustanın Günü Programı için hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor. Programın ilgi gören bölümlerinden biri olan sanatçılar hakkındaki kısa filmler büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Ayrıca her organizasyonda büyük ses getiren mini konser için bu defa Dilek-Derya Türkan ile anlaşıldı. Ülkemizin önde gelen müzik topluluklarından İncesaz'ın gözde isimleri bu program için tamamen farklı bir orkestrasyon ve kurgu ile konukların karşısında olacaklar. Yakın tarihimizde bir müzik yolculuğu gösterisi sunacak olan İncesaz ekibi, tango, vals ve eski İstanbul şarkıları eşliğinde muhteşem bir gece yaşatacak.

Yedirenk Sanat Vakfı, sanatına ömrünü adamış, üstün yeteneklerini yüksek insani değerlerle birleştirip örnek ve nitelikli eserler vermiş, sanat, aşk ve heyecanının diri tutulup, işlevsel hale getirilmesine hizmet ederek sanatının zirvesine çıkmış ustalar için "Ustanın Günü" programını düzenliyor. Bu amaçla daha önce Usta ressam Devrim Erbil, Hat sanatının büyük İsimlerinden Hasan çelebi, Klasik Türk Müziğine ömrünü adamış Prof. Dr. Nevzad Atlığ ile Klasik Batı Müziğinin ünlü şefi Gürer Aykal onuruna birer gece düzenlenmişti.

Yedirenk Sanat Vakfı: 0212 244 77 77

Program Koordinatörü: İlker Gültekin- 0532 410 90 95

Organizasyon Koordinatörü: Alper Gültekin-0535 772 04 25

Medya Koordinatörü: Abdulkadir Büyükbingöl – 0505 683 58 86

USTANIN GÜNÜ

Sanatçı ve sanatseverin idealleri yüksek bir yolculuğa başladıkları yerdir Yedirenk Sanat Vakfı. Düşüncenin, aşkın, heyecanın ve emeğin neticesi olarak kısa bir süre önce kurulmuştur ve insana ulaşmayı hedefleyen bir sivil inisiyatiftir. Yedirenk Sanat, hayatı sanatın ve sanatçının güzelleştirdiğine inanır. Bu inançtan hareketle ülkemizde sanat ve sanatçının değerinin bilinip doğru tanımlanıp konumlandırılması, sanat eserine ulaşmanın daha kolay kılınıp bu alandaki bilgi birikiminin artırılması için gayret gösterir. Uluslararası işbirlikleriyle ülkemiz sanatçılarının farklı kültür ve temsilcileriyle buluşturulması ve gündeme etkisinin artırılması, sanat ve sanatçı için uygun ortam ve kaynak oluşturulmasını sağlar. Ulusalı evrenselle buluşturur. Temel insani değerleri sanatın diliyle temsil ve ifade etmek için vardır. Bu itibarla herkesi kucaklamayı misyon edinir.

Yedirenk Sanat uygar olmayı en büyük erdem sayar. Kalıcı ve etkili bir uygarlık kurma, içinde bulunduğumuz toplumun sanat hayatının gücüne bağlıdır. Sanat uygarlığın rahmi, sanatçı ise toplumun sinir ucu olması itibariyle gerçek bir uygarlık işçisidir. Soyut ve somut sanatımıza sahip çıkmak bizi evrensele ulaşmada güçlü kılar ve uygarlığın öncüsü haline getirir.

Yedirenk Sanat projelerini hayata geçirmek üzere bir dizi faaliyetlere başlamıştır. Bu çerçevede ilk adım olarak 'Ustanın Günü' programı hayata geçirilmiştir.

Sanatına ömrünü adamış, üstün yeteneklerini yüksek insani değerlerle birleştirip örnek ve nitelikli eserler vermiş, sanat aşk ve heyecanının diri tutulup, işlevsel hale getirilmesine hizmet ederek sanatının zirvesine çıkmış ustalar için hazırladığımız programımızı her ay farklı değerli isimlerle sürdüreceğiz. 22 Nisan'da Yıldız Kenter ve Haldun Dormen onuruna düzenleyeceğimiz "Ustanın Günü" programında buluşmak dileğiyle.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatronun İki Dev İsmi Yedirenk Sanat Vakfı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement