TKDK'nın Vereceği 122 Milyon Euroluk Hibe İçin Son 5 Gün - Son Dakika
Ekonomi

TKDK'nın Vereceği 122 Milyon Euroluk Hibe İçin Son 5 Gün

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun destekleri kapsamında, 122 milyon euro hibe verilecek çağrı dönemi için başvurular 5 gün içinde sona eriyor.

22.09.2017 14:16  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) alınan bilgilere göre, Avrupa Birliğine (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı II (IPARD II) Programı'nın ikinci çağrı dönemi başvuruları 6 Eylül'de başladı. Söz konusu destek için başvurular 26 Eylül Salı günü sona erecek. Başvuruda yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşanmaması için işlemlerin son güne bırakılmaması önem taşıyor.

122,2 MİLYON EURO BÜTÇE AYRILDI

Kurumun "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Tedbiri" çerçevesinde, süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve et ürünleri, kanatlı eti ve et ürünleri, su ürünleriyle meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yüzde 50 hibeyle desteklenecek sektörlere toplam 122 milyon 177 bin 559 euro bütçe ayrıldı.

İşlemler sadece elektronik ortamda "http://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr" internet adresinden yapılabiliyor. Online başvuru çıktısının, istenen diğer belgelerle il koordinatörlüklerine 28 Eylül Perşembe gününe kadar teslim edilmesi gerekiyor.

DESTEKLEME KAPSAMINDA 42 İL BULUNUYOR

Destekleme kapsamında; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere 42 il bulunuyor.

IPARD II İLE 110 BİN İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

Kurumun IPARD I Programı'nda verilen hibelerle 2,3 milyar avroluk yatırım yapıldı. Bu program sonucu yaklaşık 10 bin 650 yatırımcıyla sözleşme imzalandı ve 57 bin kişiye istihdam sağlandı.

TKDK, IPARD II Programı'yla 5 yılda yaklaşık 1 milyar 45 milyon avroluk kaynağı yararlanıcılarla buluşturmayı, yararlanıcı sayısını 20 bine, yeni istihdam sayısını en az 110 bine çıkarmayı hedefliyor.

IPARD II'nin ilk proje çağrısında 8 bin 789 proje başvurusu alındı, bunlardan bin 639'u desteklenmek üzere seçildi.

İlk çağrıda 16 farklı sektör desteklenerek, vatandaşlara 853 milyon liralık hibe kullandırıldı. Bu desteklerle yaklaşık 1,4 milyar liralık yatırımın faaliyete geçirilmesi bekleniyor.

TKDK\'nın Vereceği 122 Milyon Euroluk Hibe İçin Son 5 Gün

Son Dakika Ekonomi TKDK'nın Vereceği 122 Milyon Euroluk Hibe İçin Son 5 Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur
    11:55 Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.


Advertisement