TkMM Ankara Buluşması 5'inci Kez Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

TkMM Ankara Buluşması 5'inci Kez Gerçekleşti

TkMM Ankara Buluşması 5\'inci Kez Gerçekleşti

Şanlıurfa Küçük Millet Meclisi'nin de (ŞkMM) bağlı olduğu ve 5,5 yaşını dolduran Türkiye Küçük Millet Meclisi (TkMM), 5'inci kez başkentte buluştu.

25.04.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5,5 yaşını dolduran Türkiye küçük Millet Meclisi'nin (TkMM) illerdeki temsilcileri Ankara'da bir araya geldi. 5'inci kez düzenlenen buluşmada TBMM'ye yapılan ziyaret öncesinde Ankara Etap Mola Hotel'de illerden gelen temsilcilere farklı ülkelerdeki deneyimleri paylaşmak amacıyla "Sivil Toplumun Yasama Sürecine katılımı" konulu seminer verildi. Bir yıl boyunca yapılan aylık toplantıların da değerlendirildiği buluşmada, bardağın hem dolu hem de boş tarafına bakılarak karşılıklı deneyim alışverişinde bulunuldu.

TkMM olarak her sene 21- 23 Nisan tarihleri arasında Ankara'da yapılan toplantılar bu kez de önce kendi içinde yeni katılan küçük Millet Meclisleri (kMM) ile tanışma ve mevcut kMM'lerin değerlendirmesiyle başladı. İlk gün, son bir yılın değerlendirmesinin yapıldığı 'Hamallar anlatıyor' bölümü, daha sonra Mutfak ekibinin değerlendirmesiyle sona erdi.

İkinci gün Ankara Seminerleri'ne konuklar alındı. Birinci günün değerlendirmesinin yapıldığı sabah oturumuna CHP milletvekili İlhan Cihaner de katıldı. İlk kahve molasının ardından ise 'Sivil Toplumun Yasama Sürecine katılımını' ABD deneyimi üzerinden anlatmak üzere TBMM Yasama Uzmanı Esma Arslan bir sunumla seminere katıldı. Arslan'ın sunumunun ardından Norveç Büyükelçisi Janis Bjørn Kanavin konuk oldu. Daha sonraki konuklar ise CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ydu.

'Sivil Toplumun Yasama Sürecine katılımı'nda karşılaşılan zorluklara değinen ve bunu aşmak için hem parti hem de TBMM düzeyinde neler yapılabileceği konusunda fikirlerini belirten milletvekilleri daha sonra TkMM ile de karşılıklı konuşarak kendilerine yöneltilen soruları cevapladı. Seminerin üçüncü gününde ise TkMM olarak TBMM'ye bir ziyaret gerçekleştirildi. İllerden gelen Meclis temsilcileri CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve milletvekili Erdal Aksünger, MHP milletvekili Oktay Öztürk ve BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile görüştü. TkMM''nin kurucusu Şanar Yurdatapan, hem kendisi adına bir veda konuşması yaptı hem de bu partilerin TkMM'nin aylık toplantılarına milletvekili katılımının artmasının önemine değindi.

Meclis temsilcileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile de karşılaştıkları Meclis'te ayaküstü sohbet etti.

Şanlıurfa küçük Millet Meclisi (ŞkMM) temsilcilerinden Süleyman Çoban, üç gün süren seminer ve ziyaretler hakkında yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki aylarda sivil toplum, seçilmişlerle arasına önyargıları sokmadan, bağcıyı dövmeden ve koltukların da boş bırakılmamasını sağlayarak daha çok üzüm yemenin yollarını arayacaktır. Son Ankara buluşmasında edinilen bilgiler ve deneyim aktarımı, toplumun tüm kesimleriyle vekiller arasındaki diyalogun üst düzeye çıkmasını kolaylaştıracaktır diye ümit ediyorum." dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TkMM Ankara Buluşması 5'inci Kez Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement