Tkp'den Lenin Mesajı: İnsanlık Seni Hiçbir Zaman Unutmayacak - Son Dakika
Güncel

Tkp'den Lenin Mesajı: İnsanlık Seni Hiçbir Zaman Unutmayacak

Türkiye Komünist Partisi(TKP), Sovyet Devrimi'nin lideri Vladimir İlyiç Lenin'in 140. doğumgünü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TKP Siyasi Büro tarafından yayınlanan mesaj da, "büyük işçi önderi, devrimci düşünce ve eylem insanı, Lenin'i 140. doğum yıldönümünde andıkları" ifade edildi.

23.04.2010 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Komünist Partisi(TKP), Sovyet Devrimi'nin lideri Vladimir İlyiç Lenin'in 140. doğumgünü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TKP Siyasi Büro tarafından yayınlanan mesaj da, "büyük işçi önderi, devrimci düşünce ve eylem insanı, Lenin'i 140. doğum yıldönümünde andıkları" ifade edildi. Mesajda, "Emperyalist barbarlık ve kapitalist sömürünün açlık ve yoksulluğa mahkum ettiği yüz milyonlarca kişi için Lenin hem yaşadığı yıllarda hem de sonrasında çok büyük bir ümit ve ilham kaynağı olurken, genç Sovyet iktidarından emperyalist ülkelerce işgal edilen Anadolu'da sürdürülen Kurtuluş Savaşı'na silah, cephane ve para gönderilmesini de sağladı" denildi.

TKP'nin mesajında şu görüşlere yer verildi:

"Lenin bugün insanlığın önemli bölümünü açlık ve safelate mahkum eden ekonomik düzenin savunucusu ırkçı, gerici, militarist çevreler tarafından karalanmaya çalışılsa da, ezilenlerin dünyanın dört bir yanında sürdürmekte olduğu eşitlik ve özgürlük kavgasını aydınlatmaya devam ediyor. Türkiye Komünist Partisi de, ülkenin bağımsızlığı için, adalet için, sosyalizm için mücadele ederken uluslararası işçi hareketinin tarihsel önderleri olan Marx, Engels ve Lenin'in bayrağını gururla taşıyor."(ANKA)

(HF/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tkp'den Lenin Mesajı: İnsanlık Seni Hiçbir Zaman Unutmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement