TMO Alım Sezonunu Tamamlıyor - Son Dakika
Yerel

TMO Alım Sezonunu Tamamlıyor

TMO Alım Sezonunu Tamamlıyor

TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Biga ve Çanakkale, Kumkale bölgesinde çeltik üreticilerinin bereketli ve iyi bir hasat dönemi beklediklerini söyledi.

18.09.2015 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Biga ve Çanakkale, Kumkale bölgesinde çeltik üreticilerinin bereketli ve iyi bir hasat dönemi beklediklerini söyledi.

Biga, Çanakkale ve Kumkale'de tarla ve üretici ziyaretlerinde bulunarak, piyasaları takip ettiklerini söyleyen TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, "Özellikle Çeltikte Biga ve Kumkale bölgesinde 123 bin dekar alanda çeltik üretimi yapılıyor. Verimlerin dekara 700-800 Kg olarak gerçekleşeceğini, dolayısıyla bölgede 95-100 bin ton çeltik üretimi olacağını tahmin ediyoruz. Bursa ve Balıkesir bölgesi ile birlikte Güney Marmara bölgesinde toplamda, 305 bin dekar alanda yaklaşık 235 bin ton çeltik üretimi bekliyoruz. Çeltik üreticilerimizin verimlerin iyi olması ve fiyatların istenilen düzeyde olmasından memnuniyet duydukları, piyasaların mevcut şekliyle bereketli ve iyi bir çeltik haşatının gerçekleşeceği konusunda memnuniyetlerin olduğu gözlenmektedir" dedi.

Hububatta, üreticilerin yüzünün güldüğü verimli bir yıl yaşandığını söyleyen Ağmil, "Her zaman olduğu gibi TMO piyasa regülasyonu sağlamıştır. Ekim ayı itibari ile bölgemizde başlayacak olan Mısır hasatı ile halen devam etmekte olan Çeltik Hasatları ile ilgili piyasa takiplerine devam etmekteyiz. Güney Marmara bölgesi olan Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova illerimizde, Hububat Alım sezonu tamamlanmak üzere. TMO'nun misyonu gereği hububat ve iştigal alanına giren diğer tarım ürünlerinin piyasalarını düzenleyerek alış ve satış fiyatlarının da denge ve istikrarın sağlanması amacıyla özellikle, hububat ürününe yönelik olarak alımlarını, Bandırma Şube Müdürlüğümüz, Bandırma Ticaret Borsasında; Bursa hinterlandına yönelik olarak Yenişehir ilçe merkezinde ve yine Karacabey ilçe merkezinde bulunan tesislerimizde, Balıkesir, Biga, Çanakkale merkezlerinde ve Çanakkale hinterlandına dahil Kumkale'de bulanan alım noktamızda, başarılı bir alım kampanyası dönemini tamamlayarak piyasalar regüle edilmiş, çiftçilerimize sunulan bu hizmet ile üretici memnuniyeti sağlanmış, ziyaret edilen her alım noktasında ürünlerini teslim eden üreticilerimizin bizzat memnuniyetlerini dile getirdikleri gözlenmiştir" dedi.

Balıkesir ili Bigadiç yöresinde Haşhaş ekim ve üretimi de yapıldığını hatırlatan Ağmil, "Yaklaşık 10.000 dekar alanda yapılan üretime ait alımlarımız da tamamlanmış olup, yüksek morfin oranına sahip üretim yapılan hinterlandımızda morfin oranına göre yüksek fiyat alan haşhaş üreticilerimiz de emeklerinin karşılığı kendilerine teslim edilmiştir" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TMO Alım Sezonunu Tamamlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement