Tmok, Gaziantepli Öğrencilere Spor Eğitimi Verdi - Son Dakika
Yerel

Tmok, Gaziantepli Öğrencilere Spor Eğitimi Verdi

Tmok, Gaziantepli Öğrencilere Spor Eğitimi Verdi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ilkokul 4.ve 5.sınıf öğrencilerine yönelik 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' kapsamında Gaziantepli öğrencilere spor eğitimi verdi.

08.10.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' kapsamında Gaziantepli öğrencilere spor eğitimi verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Onat Kutlar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen spor eğitimi programına; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Amatör Sporlar Şube Müdürü Fikret Çubukçu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Sema Marangoz, Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Hülya Yıldız, Milli Olimpiyat Komitesi temsilcileri ve çok sayıda 3. ve 4. sınıf öğrencisi katıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' organize edilen programla, genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri amaçlanıyor.

Programın açılış konuşmasını yapan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsuk, 6 senedir bu programı uyguladıklarını belirterek, "6 senedir uygulamakta olduğumuz kültür ve olimpik eğitim projemiz 4 bini aşkın ilkokula ve 750 bine yakın talebeye ulaşmış vaziyette. Türkiye milli olimpiyat komitesi olarak gurur duyuyoruz. Bunu ne kadar çok yaygınlaştırırsak ondan sonra olimpiyatı almayı tam hak etmiş olacağız. Biliyorsunuz 2020 ye adaydık. İlk defa tarihimizde finale çıktık kıl payı kaçırdık. Bundan sonraki adaylıklarımız inanıyorum sizlerin büyümesi ile bu program sonundu iyi birer sporcu ve ya iyi birer izleyici olmanızla beraber o olimpiyatlar bir gün Türkiye'ye gelecek" şeklinde konuştu.

Daha sonra programa katılan protokol üyelerine projeye verdikleri desteklerden dolayı ödül verildi. Program çocuklara sinevizyon gösterimi yapılması ve badminton gösterisi ile sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tmok, Gaziantepli Öğrencilere Spor Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement