TMSF'ye Devredilen Royal Halı'dan Açıklama Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TMSF'ye Devredilen Royal Halı'dan Açıklama Açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Royal Halı'nın, üretimdeki gelişmiş teknolojileri ve halı modasına yön veren kreasyonlarıyla öncü kimliğini devam ettireceği bildirildi.

02.02.2017 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Royal Halı'nın, üretimdeki gelişmiş teknolojileri ve halı modasına yön veren kreasyonlarıyla öncü kimliğini devam ettireceği bildirildi.

Royal Halı Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TMSF'ye devredilen ve sektöründe Türkiye'nin en önemli markalarından birisi olan Royal Halı'da çalışanların, bayilerin ve tüketicilerin yüzlerinin güldüğü belirtildi.

TMSF'ye devredilmeden önce üretimin durduğu ve maaşların dahi ödenmediği fabrikada, TMSF yetkililerinin büyük gayretleriyle işlerin rayına oturduğunun ifade edildiği açıklamada, ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden firmanın mart ayında da KKTC'de bayileriyle bir araya geleceği bildirildi.

Royal Halı, Pierre Cardin Halı ve Atlas Halı gibi sektörün 3 güçlü markasıyla yola devam edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca şirketimiz üretiminin yüzde 96'sını ihraç eden Royal BCF fabrikası gibi çok önemli bir üretim tesisini bünyesinde barındırıyor. Royal Halı yöneticileri ve ekip çalışanları sürekli olarak bayilerimizin düşünce ve taleplerini dinliyor, onların yanında oluyor. Ocak ayında Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen Domotex fuarında ülkemizi ve şehrimizi gururla ve başarıyla temsil ettik. İnşallah mart ayında da Kıbrıs'ta 400'ü aşkın bayimizle yeni dönem lansman toplantımızı yapacağız, yeni modellerimizi ve planlarımızı bayilerimizle paylaşacağız. Yine mayıs ayında Gaziantep'te yapılacak Domotex fuarında da her zamanki gibi yenilikçi ve farklı ürünlerimizle yerimizi alacağız. Gayemiz ülkemize mal olmuş ve milli servet olarak gördüğümüz bu değerleri korumak ve daha da geliştirmek olacak."

Açıklamada,

Türkiye'nin en çok ihracat yapan 6'ncı kenti olan Gaziantep'in makine halı üretimi ve ihracatında merkez olarak kabul edildiği anımsatılarak "2017 yılında yeni teknolojilerimiz ve tasarımlarımızla müşterilerimizin beklentilerinin üstüne çıkmayı amaçlıyoruz. Royal Halı ailesi olarak güzel günlere doğru yol alıyoruz. Halı üretimindeki gelişmiş teknolojilerimiz ve halı modasına yön veren kreasyonlarımızla öncü kimliğimizi devam ettireceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Sadece Türkiye'nin değil, dünya halı pazarının da en önemli aktörleri arasında yer alan Royal Halı'nın yurt dışı faaliyetlerine de değinilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Royal Halı olarak güçlü bayi ağımızla iç piyasanın büyük bir bölümünü elimizde tutuyoruz. ABD, Almanya, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Rusya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarında 30'a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu, sektörümüz için olduğu kadar ülkemiz için de katma değer sağlamaktadır."

Direkt olarak yaklaşık 900 çalışana istihdam oluşturan Royal Halı, 230 showroom ve bin 300'e yakın satış noktasıyla dolaylı olarak 5 bin kişiye istihdam sağlıyor. Royal Halı, İstanbul Sanayi Odası'nın son açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde de yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TMSF'ye Devredilen Royal Halı'dan Açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement