TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan, medyayla doğru iletişim sağlayan şirketlerin daha hızlı büyüdüğünü söyledi.

17.05.2012 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan, medyayla doğru iletişim sağlayan şirketlerin daha hızlı büyüdüğünü söyledi.

TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu toplantısına konuk konuşmacı olarak davet edilen Uluğtürkan, medyayla kol kola yürüyen şirketlerin marka yaratmada öncelik kazandığını söyledi. Medya ilişkileri ve iletişim konusunun hassas dengeler içerdiğini belirten Uluğtürkan, "Son yıllarda bu alanda uzmanlaşmış PR şirketleri var. Şirketinizde medyayla ilgili bir birim oluşturmak, istihdam yaratmak rantabl değilse, PR şirketleriyle çalışarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz" dedi.

Uğurtürkan, önümüzdeki birkaç yılda Adana'nın çok farklı gelişmelere sahne olacağını kaydederek, bölgede gelecek 10 yıl için öngörülen yatırım tutarının 100 milyar dolarla ifade edildiğine dikkat çekti. Refleks Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği görevini sürdürürken bölge ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili gözlemlerini her hafta yazdığını belirten Uluğtürkan, son çıkan teşvik yasasında Adana'nın mağdur edildiğini savundu.

"ADANA EKONOMİSİ ZOR DURUMDA KALIR"

Adana ve Mersin'in Çukurova Kalkınma Ajansı'nın da kurulmasıyla iki kentin kamu tarafından kaderlerinin birleştirildiğini ancak yine kamu tarafından yeni teşvik modeliyle ayrıştırıldığına vurgu yapan Uluğtürkan, "Umarız bir düzenleme yapılır. Adana ve Mersin teşvikte 3'ncü bölgede yer alır. Aksi durum 5'nci bölgede yer alan Osmaniye, 4. bölgede yer alan Hatay karşısında Adana ekonomisini zor durumda bırakır" diye konuştu.

Teşvikteki olumsuz gelişmelere rağmen bölgede gerçekleştirilecek büyük yatırımlarda Adana'nın yüzünün güleceği bir döneme girileceğini ifade eden Uluğtürkan, "Geçtiğimiz hafta bir Suudi firma bölgemizde 1 milyar dolarlık petrokimya yatırımı için imza attı. 20 milyar dolarlık nükleer santral, enerji ihtisas bölgesindeki yatırımlarla bölge yeni bir döneme giriyor. Bu gelişmelerin büyüteceği ekonomiye şirketlerinizin de hazırlıklı olması lazım. Profesyonel davranan, kurumsallaşmasını erken tamamlayan şirketlerin kazanacağı bir döneme giriyoruz" şeklinde konuştu.

TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu Başkan Vekili Mehmet Topal, ATO Genel Sekreteri

Ahmet Nevruz, Ç.Ü. Öğretim Üyesi Nejat Erk ve kurul üyelerinin katıldığı toplantıda KOSGEB destekleri konusunda bilgi de verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement