TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Makü'den Fahri Doktora Payesi - Son Dakika
Güncel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Makü'den Fahri Doktora Payesi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu\'na Makü\'den Fahri Doktora Payesi

BURDUR (İHA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’naBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi.

16.02.2016 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR (İHA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gelişim Enstitüsünün Açılış Töreni ve Burdur Vergi Ödül Töreni'ne katılmak üzere Burdur'a geldi. Burdur programı kapsamında ilk olarak Burdur Valisi Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, Vali Kürklü ile bir süre sohbet ettikten sonra Burdur'un yöresel ürünlerinin tadına baktı. Vali Kürklü, ziyaretinden dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un en büyük eseri olan Safahat'ın prestij baskısını takdim etti. Hisarcıklıoğlu ise Vali Kürklü'ye TOBB tarafından özel olarak basılan Dede Korkut Hikayelerinin prestij baskısını hediye etti

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN GİRİŞİMCİLİK DERSİ

Hisarcıklıoğlu ardından MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen Fahri Doktora Payesi Töreni'ne katıldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ve Burdur Valisi Hasan Kürklü'nün konuşmalarından sonra MAKÜ Bahar yarıyılının ilk dersini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu verdi.

MAKÜ öğrencilerine girişimcilik dersi veren Hisarcıklıoğlu, MAKÜ'den Fahri Doktora almanın her Türk'e nasip olmayacağını ve "Fahri Doktora" unvanın hem kendisi hem de ailesi için büyük bir onur günü yaşadığını ifade etti.

GİRİŞİMCİ YETİŞTİRİN ÇAĞRISI

MAKÜ'nün ilk dersinde girişimcilik konusunu işleyen Hisarcıklıoğlu, girişimci nesiller yetiştirilmesini istedi. Türkiye'de yaşayan 78 milyon kişinin zengin olmak istediğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Zengin olmak istiyoruz. Bugün 78 milyon zengin olmak istiyoruz. 'Zengin olmak istemiyorum' diyen var mı? Ülkenin zengin olmasının yolu, tek bir yerden geçiyor. Hocalarımdan, genç kardeşlerimden girişimci olun. Girişimci yetiştirin" dedi.

"GELECEKTE EN BÜYÜK MUTSUZLUK İŞSİZLİK OLACAKTIR"

Türkiye'de girişimciler sayesinde istihdamın sağlandığını işaret eden Hisarcıklıoğlu, gelecekte yaşanacak en büyük üzüntünün işsizlik olacağını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, "10 kişiyi karnı tok, sırtı pek yapıyor. Bu müthiş bir şey. Türkiye'nin önümüzdeki en önemli sorunu işsizlik olacaktır. Bu sorunun çözümü de girişimcilikte. Türkiye'de her yıl 900 bin kişi istihdam nüfusuna katılıyor. Türkiye, bunlara iş bulmak zorunda. Bunu nasıl bulacaksınız? Üniversiteler mezun veriyor, meslek okulları, liselerden mezun olanlar var. Bunlara nasıl iş bulacaksınız? Bunu ancak girişimciler yapar. Girişimci yetiştirmezsek geleceğimizdeki en büyük mutsuzluk işsizlik olacaktır" diye konuştu.

SERGEN VE RONALDA KARŞILAŞTIRMASI

Başarının sırlarını anlatan Hisarcıklıoğlu, başarılı olmak için önce hayal kurulması gerektiğini belirtti. Hayal eden, hedef belirleyen ve çok çalışan ve girişimci ruha sahip olan insanların başarılı olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, Türk Futbolcu Sergen ile Portekizli Ronaldo'yu karşılaştırarak, Cristiano Ronaldo'nun 12 saat antrenman yaptığını ve çok çalıştığını, Sergen Yalçın'ın ise tembel olduğunu söyledi. Konuşmasında Hezarfen Ahmet Çelebi ve Kristof Kolomb'un hayal kurarak, hedeflerine ulaştığını da aktaran Hisarcıklıoğlu, "Hezarfen Ahmed Çelebi hayal etmese uçabilir miydi? Kristof Kolomb hayal etmese Amerika'yı keşfedebilir miydi? İşin başı hayaldir. Ama hayal yeterli değildir. Girişimci olmak için hedef koymak lazım. Hedefsiz gemiye rüzgar yardım etmez. Hedefi çok büyük koymanız lazım. Hedef de yeterli değildir, çalışmak da lazım. Çalışmadan olmaz. Cristiano Ronaldo'yu biliyorsunuz. Dünyanın en büyük iki futbolcusundan biri. Büyük yetenek ama buna rağmen günden 12 saat antrenman yapıyor. Bizde de ona benzer yetenek var. O da Sergen. Belki Sergen yetenekte Ronaldo'dan daha üstündü. Ama Sergen tembeldi. Başarı için çalışmak gerekir. Allah hiçbir şeyin karşılığını bedavadan vermez. Yetenek varsa çalışman gerekir. ya Ronaldo ya Sergen oluyorsun. Onun için çalışmak gerekir" diye konuştu.

TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından Fahri Doktora Payesi takdim Töreni'ne geçildi. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ Senatosu kararını okuduktan sonra Hisarcıklıoğlu'nun binişini giydirdi. Törende, MAKÜ Rektörü Korkmaz, Hisarcıklıoğlu'na, divit ve hokka seti ile Hisarcıklıoğlu'nun mermer taşlarından yapılmış portresini takdim etti. Hisarcıklıoğlu ise MAKÜ Kütüphanesi'ne TOBB tarafından özel olarak bastırılan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un yayınlanmış ve yayınlanmamış tüm eserlerinin yer aldığı prestij baskıyı hediye etti.

GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ AÇILDI

MAKÜ programı kapsamında Hisarcıklıoğlu tarafından MAKÜ Gelişim Enstitüsünün açılışı gerçekleştirildi. MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'nde açılan Gelişim Enstitüsü'nün açılış kurdelesini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Burdur Valisi Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticarfet Borsası Başkanı Yusuf Keyik ve Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu kesti. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Üniversite Danayi işbirliğinin ilk adımının MAKÜ tarafından atıldığını ve Burdurlu girişimcilerin fikirlerini projeye dökmek için mutlaka Gelişim Enstitüsü'nden faydalanması gerektiğini vurguladı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Makü'den Fahri Doktora Payesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement