TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu'da - Son Dakika
Güncel

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Hepinizin istisnasız devletten alacağı var, geçmiş teşviklerden dolayı. Çok az bir firma bunlardan faydalanmış.

02.03.2018 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Hepinizin istisnasız devletten alacağı var, geçmiş teşviklerden dolayı. Çok az bir firma bunlardan faydalanmış. Para istiyorsunuz, paran var senin. Zaten gidip fazladan yatırmışsın. Git al." dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasını İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zenginleşmesinin girişimci sayısı ile olacağını söyledi.

Kadın girişimcilere işaret eden her geçen gün sayılarının arttığını anlatan Hisarcıklıoğlu, buna kız çocuklarının da dahil edilmesini isteyerek, gençlerin ve kadınların teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni bir yasanın geleceğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu da size tüyo, haberiniz olsun. İnşallah bu yasa meclisten geçirilecek. Şu an itibarıyla yasa geçerse 1 ay hakkınız var. Geçmişteki teşviklerden haberiniz yok, haberiniz olsun. Müracaat edin, alın SSK'dan. Geçmişte Türkiye'nin en kurumsal firması, aklınıza kim geliyorsa o bile. Maalesef biz bu teşvikleri uğraşıp alıyoruz, özel sektör kullanmıyor, haberi yok. Muhasebecilerimiz de takip etmiyor. Bizler de iş sahibi olarak takip etmiyoruz. Türkiye'nin en kurumsal firmasının bile haberi yok. Şimdi herkes harıl harıl müracaat ediyor. Yeni yasa geçirildi mi bir ay içerisinde geçmiş alacakları talep ettin etin. Etmediysen hakkın gitti, haberin olsun. Onun için ben size diyorum ki; burada para var haberiniz olsun. Hepinizin istisnasız devletten alacağı var, geçmiş teşviklerden dolayı. Çok az bir firma bunlardan faydalanmış. Para istiyorsunuz. Paran var senin. Zaten gidip fazladan yatırmışsın. Git al."

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de konuşmasında bir reklam filmini örnek göstererek AK Parti hükümetleri döneminde yaptıklarını anlatmaya gerek olmadığını, herkesin gördüğünü kaydetti.

Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD/ PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın Safranbolu ilçesindeki baba evini ziyaret etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı
    10:10 Sarıgöl'de Üzüm Bağlarında Salkım Güvesi İle Mücadele Başladı

    Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan 'Salkım güvesi' zararlısına karşı 'Japon Tuzağı' adı verilen feromon tel ve kapsül uygulama zamanının başladığını üreticilere hatırlattı. Üreticilere devlet desteği de sağlanmaktadır.

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement