Tokat-20 yıllık diyaliz hastası arife, böbrek nakli bekliyor - Son Dakika
Güncel

Tokat-20 yıllık diyaliz hastası arife, böbrek nakli bekliyor

20 yıllık diyaliz hastası Arife, böbrek nakli bekliyorTokat'ın Erbaa ilçesinde 20 yıldır böbrek yetmezliği sebebiyle diyaliz ünitesinde tedavi gören Arife Yaşar (36) organ nakliyle sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

05.11.2019 10:38  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 yıllık diyaliz hastası Arife, böbrek nakli bekliyor

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 20 yıldır böbrek yetmezliği sebebiyle diyaliz ünitesinde tedavi gören Arife Yaşar (36) organ nakliyle sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. 10 yıl önce kadavradan böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Asiye Yaşar (38) ise kız kardeşini hastanede bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Osman ve Meryem Yaşar çiftinin 3 çocuğundan Arife ve Asiye Yaşar, 20 yıl önce böbrek yetmezliği rahatsızlığına yakalandı. İki kardeş 20 yıl önce hastalık sebebiyle diyaliz tedavisi görmeye başladı. Arife ve Asiye Yaşar'ın erkek kardeşi Ahmet Yaşar ise 1997 yılında aynı hastalık sebebiyle hayatını kaybetti. Asiye Yaşar doğum günü olan 14 Şubat 2009'da kadavradan uygun organın bulunup nakledilmesiyle yeniden hayata tutundu. O günden sonra kız kardeşinin de organ nakliyle hayata tutunması için umutla bekleyen Asiye Yaşar, Erbaa Devlet Hastanesi'nde haftada 3 gün diyaliz tedavisi gören kız kardeşini bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Kendisi de nakil için bekleyen Arife Yaşar, 20 yıldır diyalize giriyorum. Haftanın 3 günü buradayım. Hiçbir sosyal hayatım yok. Hayatım burada geçiyor. Nakil olmak istiyorum. Organ bağışı çok önemli. 3 kardeştik. Erkek kardeşim de 1997'de böbrek yetmezliğinden vefat etti. Ablam kadavradan nakil oldu. O da 10 yıl boyunca diyalize girdi. Şimdi haftanın 3 günü ablam da yanımda dedi.

'BANA EN BÜYÜK HEDİYE OLDU'

2009'da doğum gününde nakil için uygun organın bulunduğu haberini aldığını ve naklin başarıyla gerçekleştiğini belirten Asiye Yaşar ise, Ben de diyalize giriyordum uzun yıllardır. 10 yıl diyalize girdim. 10 yıl sonra nakil oldum. 2009 yılında 14 Şubat'ta nakil oldum. Organ bağışı çok önemli. Benim şu an sağlım yerinde. Rahat hareket edebiliyorum. Her şeyi yiyebiliyorum, içebiliyorum. Hiçbir şeye bağımlı değilim. Ama kardeşim haftanın 3 günü hastaneye bağımlı. Ben de onun gibiydim. Lütfen organ bağışında bulunsunlar. 2009'da kadavradan nakil oldum ben. O gün benim doğum günümdü. O doğum günümde bana en büyük hediye oldu diye konuştu.

Tokat-20 yıllık diyaliz hastası arife, böbrek nakli bekliyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat-20 yıllık diyaliz hastası arife, böbrek nakli bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement