Tokat 82 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Tokat 82 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi

82 yaşında okuma-yazma öğrendiTOKAT'ta okuma-yazma seferberliği kampanyası katılan 82 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Aydın katılım belgesi aldı.

09.05.2018 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

82 yaşında okuma-yazma öğrendi

TOKAT'ta okuma-yazma seferberliği kampanyası katılan 82 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Aydın katılım belgesi aldı. Aydın ilk olarak çocukların ismini yazdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği kampanyası kapsamında okuma ve yazma öğrenen 80 kişiye 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlene törenle kurs bitirme belgesi verildi. Düzenlenen törene Tokat Valisi Ömer Torman, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve kursiyerler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program okuma-yazma öğrenen kursiyerlere belgeleri verildi.

ÇOCUKLARININ ADINI YAZDI

Kent merkezinde yaşayan 3 çocuk babası, 9 torun sahibi işçi emeklisi 82 yaşındaki Ali Aydın, mahallelerinde bulunan cami imamının yönlendirmesi ile okuma yazma seferberliğine katıldığını ifade ederek, "Okuma ve yazmada hiç zorlanmadım. Hemen öğrendim. Bizim zamanımızda o zaman okul yoktu. Sonradan yapıldı. Yaşım geçtiği için de gidemedim. Okuma ve yazmayı öğrendiğimde ilk önce çocuklarımın ismini yazdım" dedi.

Tokat Valisi Ömer Toraman'ın elinden kurs bitirme belgesini alan Ali Aydın, çok mutlu olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Tokat 82 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat 82 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement