Tokat Adliyesinden Medyaya Büro Tahsisi - Son Dakika
Güncel

Tokat Adliyesinden Medyaya Büro Tahsisi

Tokat Adliyesinden Medyaya Büro Tahsisi

Tokat Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleriyle basın mensuplarına yeni Tokat Adliye Binasında Basın Mensupları Bürosu tahsis edildi.

15.08.2018 14:36  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, basın mensuplarına büroyu gezdirerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Basın Bürosunun tahsisinde emeği geçen Baro Başkanı Bostancı'dayakında kullanıma hazır hale geleceğini ifade etti.

Mevcut Tokat Adliye Binasının fiziki yetersizliği nedeniyle yeni bir adliye binası projesi gündeme gelmişti. Tokat Baro Başkanı Faruk Bostancı'nın yoğun girişimlerinin ardından şehre yeni adliye binası kazandırılması süreci hızlanmıştı. Tokat Gazeteciler Cemiyeti o süreçte Yeni Adliye Binasında Asayiş ve ajans muhabirleri için bir basın bürosu oluşturulması için girişimde bulunmuş, Cemiyet Başkanı Cemal İncesoyluer konuyu Tokat Baro Başkanı Faruk Bostancı'ya iletmişti. Bostancı ise basın bürosu için elinden geleni yapacağının sözünü vermişti.

Yeni Tokat Adliye Binası inşaatının tamamlanmasıyla adliye faal duruma geçmeye başladı. Basın Mensupları Bürosu da TGC'nin girişimleriyle tahsis edilmiş oldu. Yapılan bu büro tahsisi Türkiye'deki diğer illerin adliyelerine de örnek teşkil etti.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer ve TGC Yönetimi,dün Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan ve Tokat Baro Başkanı Avukat Faruk Bostancı'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.Başsavcı Turhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Basın'ın önemine değindi.Tahsis edilen Büroyu Basın Mensuplarına gezdiren Başsavcı Turhan, Basın Bürosunun hayırlı olmasını diledi.Tokat Baro Başkanı Avukat Faruk Bostancı da TGC önderliğinde basın mensuplarına hayırlı olsun temennisinde bulundu.

İNCESOYLUER: "BÜRO TOKAT MEDYASINA AÇIK OLACAK"

Tokat Gazeteciler Cemiyeti olarak önce sayın Baro Başkanımız ile görüşerek yeni yapılan adliyede Tokat Medyasının adli vakaları yakından takip edebileceği bir ofis verilmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Bu girişimlerimiz sonuç verdi. Öncelikle Tokat Baro Başkanımızın çok özel alakasıyla Sayın Tokat Cumhuriyet Başsavcımızın da olurlarıyla neticeyi almış bulunuyoruz.Tokat Gazeteciler Cemiyetinin girişimleriyle Tokat Medyasına tahsis edilen bu oda tüm Tokat Medyasına açık olacak. Tabi özel kart sistemi de olacak. Bu özel kart sisteminde bazı kriterler olacak. Bu kriterlere uyan tüm Tokat Medyası arkadaşlarımız bu kart ile odayı rahatlıkla kullanabilecekler. Ben Tokat Gazeteciler Cemiyeti adına başta Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Aydın Turhan bey ve Baro Başkanımız Sayın Faruk Bostancı başta olmak üzere emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan bu örnek uygulamayı duyan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca da Başsavcı Turhan ve Baro Başkanı Bostancı ile telefonda görüşerek teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tokat Adliyesinden Medyaya Büro Tahsisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement