Tokat haberi: Avrupa Hareketlilık Haftası Kapsamında Ankara Bahçelievler'de "Otomobilsiz Pazar Günü" Etkinliği Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Tokat haberi: Avrupa Hareketlilık Haftası Kapsamında Ankara Bahçelievler'de "Otomobilsiz Pazar Günü" Etkinliği Yapılacak

Tokat haberi: Avrupa Hareketlilık Haftası Kapsamında Ankara Bahçelievler\'de "Otomobilsiz Pazar Günü" Etkinliği Yapılacak

Edinilen Tokat gelişmesine göre Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle, Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünde 16-22 Eylül günleri arasında kutlanacak Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara Bahçelievler Aşkabat Caddesi’nde “Otomobilsiz Pazar Günü” etkinliği düzenlenecek.

17.09.2022 10:24  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle, Türkiye Belediyeler Birliği'nin ulusal koordinatörlüğünde 16-22 Eylül günleri arasında kutlanacak Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara Bahçelievler Aşkabat Caddesi'nde "Otomobilsiz Pazar Günü" etkinliği düzenlenecek.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, bu yıl 16-22 Eylül günleri arasında kutlanacak Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara'daki etkinliklerin programını duyurdu. Hafta kapsamında 18 Eylül Pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Bahçelievler Aşkabat Caddesi'ndeki "Otomobilsiz Pazar Günü" etkinliğinin de içinde bulunduğu yazılı açıklama şöyle:

"Türkiye Belediyeler Birliği'nin ulusal koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin bu yılki sloganı 'Çeşitlendir ve Devam Et'. Bu yılın teması ise 'Şehrini Kucakla' oldu.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 17 Eylül Cumartesi günü Altındağ'da 'Bisikletli Hareket ile Altındağ'ı Keşfet' etkinliği düzenlenecek. Program kapsamında Altındağ Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği Avrupa Haraketlilik Haftası Lansman toplantısı da Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek.

Lansman toplantısının açılış konuşmalarını; Dışişleri Bakan Yardımcısı Avrupa Birligˆi Bas¸kanı Bu¨yu¨kelc¸i Faruk Kaymakçı, Avrupa Birligˆi Tu¨rkiye Delegasyon Bas¸kanı Bu¨yu¨kelc¸i Nikolaus Meyer-Landrut, Tu¨rkiye Belediyeler Birligˆi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Altındağˆ Belediye Bas¸kanı Doc¸. Dr. Asım Balcı yapacaklar.

Dünyada en fazla belediyenin Türkiye'den katıldığı Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara'da 18 Eylül Pazar günü ise, 'Otomobilsiz Pazar Günü' etkinliği düzenlenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen bu etkinlik Aşkabat Caddesi'nde (Bahçelievler 7. Cadde) gerçekleştirilecek.

Bahçelievler 7. Cadde trafiğe kapatılarak 'Büyük Ankara Bisiklet Turu' düzenlenecek. Bisiklet Turu saat 11: 00'de Kızılay AVM önünden başlayacak. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un da Uğur Mumcu'dan Kızılay AVM'ye elektrikli otobüs ile hareket ederek katılım göstereceği bu eğlenceli etkinlikte Ankaralılar olarak Kızılay'dan Bahçelievler'e, 4 kilometre boyunca bisikletlerimiz ile ulaşımın keyfini süreceğiz. Karbon sıfır, temiz, çevreci ve daha uygun maliyetli alternatif ulaşıma dikkat çekeceğiz.

Bahçelievler 7. Cadde, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yoga, çocuklar için atölyeler, dans ve DJ performansı gibi birçok etkinliğe ve konserlere de ev sahipliği yapacak.

"18 EYLÜL'DE CEZA KONSERİ OLACAK"

Başkentliler 18 Eylül Pazar günü akşamında, saat 20: 00'de ünlü rap şarkıcısı Ceza'nın ücretsiz halk konserinde gönüllerince eğlenecek. Bütün etkinliklere ve Ceza konserine elbette tüm Ankaralılar davetli."

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara'da düzenlenecek etkinlikler şöyle:

-17 Eylül 2022 Cumartesi

10.30 II. Meclis Önünde Buluşma

11.00 Başkent Millet Bahçesine Hareket

11.30 Avrupa Hareketlilik Haftası Lansman Toplantısı Açılış Konuşmaları

12.30 Etkinlik Alanı Stant Ziyaretleri

-18 Eylül 2022 Pazar

Büyük Ankara Bisiklet Turu

Başlama Yeri: Kızılay AVM Önü

Saat: 11: 00-12: 00

Bitiş Yeri: Aşkabat Caddesi (Bahçelievler7.Cadde)

Otomobilsiz Pazar Günü:

Yer: Aşkabat Caddesi (Bahçelievler 7. Cadde)

Saat: 12.00 – 20.00

Ceza Halk Konseri

Yer: Anıtpark

Saat: 20.00

-19 Eylül 2022 Pazartesi

"Benim Tercihim Bisiklet" Konulu Söyleşi

Konuşmacı: Melih Şentürk Sağlıklı Beslenme ve Aktif Yaşam Koçu

Yer: Bisiklet Kampüsü/Batıkent

Saat: 13.00-14.00

"Kadınlar İçin Bisiklet Sürüş Eğitimi"

Yer: Bisiklet Kampüsü/Batıkent

Saat: 14.00-16.00

-20 Eylül 2022 Salı

"Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Nedir?" Konulu Panel

Yer: Ankara Kent Konseyi Kabul Salonu/Gençlik Parkı

Saat: 14.00-15.00

-21 Eylül 2022 Çarşamba

Eryaman Bisiklet Yolu'nda Elektrikli Bisiklet Sürüşü

Yer: Eryaman Bisiklet Yolu

Saat: 14.00-15.00

-22 Eylül 2022 Perşembe

İşe Bisikletle Gidiyorum Sosyal Medya Kampanyası

Saat: 08.00-17: .00

Bisiklet Kampüsü'nde Bisiklet Oyunları ve Oryantiring

Yer: Bisiklet Kampüsü/Batıkent

Saat: 14.00-16.00

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tokat haberi: Avrupa Hareketlilık Haftası Kapsamında Ankara Bahçelievler'de 'Otomobilsiz Pazar Günü' Etkinliği Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement