Tokat Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tokat Kitap Fuarı Açıldı

Tokat'ta Valilik ve Belediye tarafından ikincisi düzenlenen kitap fuarı açıldı.

12.10.2018 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta Valilik ve Belediye tarafından ikincisi düzenlenen kitap fuarı açıldı.

Vali Ömer Toraman, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılışta, Tokat'ın Türk medeniyetinin önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Toraman, "Kitapları ve yazarları okuyucuyla buluşturmak gerekir. İşte bu fuar, bu manada büyük bir organizasyon. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Alanı da vereni de mahcup etmeyen en güzel hediye kitaptır. İlki ilgi gördüğü için bu yıl ikincisini düzenliyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da Tokat'ın alimler yurdu, şairler yatağı olduğunu aktardı.

Dünyada en önemli varlığın bilgi olduğuna işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Eğer bilgi toplumuysanız ilimle, irfanla yoğruluyorsanız o zaman geleceğiniz emin ellerde demektir. Okuyan, okumaya önem veren bir dinin mensuplarıyız. İlme önem veren ecdadın torunlarıyız. Okumayı sadece okulla sınırlandırmamak lazım. Tokat'ta bu farkındalığı oluşturmaya gayret ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile farkındalık oluşturmak adına birçok çalışma yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Okullu olan da olmayan da kitap okumalı."

Fuarın açılışına, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Fuar, 2 6 Ekim'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tokat Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement