Tokat Öğrenciler Hem Okuyor Hem de Para Kazanıyorlar - Son Dakika
Güncel

Tokat Öğrenciler Hem Okuyor Hem de Para Kazanıyorlar

Öğrenciler hem okuyor hem de para kazanıyorlarTOKAT Mesleki ve Anadolu Meslek Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, okuldaki dersler sayesinde hem meslek öğreniyorlar hem de ürettikleri ürünler karşılığında para kazanıyorlar.

18.11.2017 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciler hem okuyor hem de para kazanıyorlar

TOKAT Mesleki ve Anadolu Meslek Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, okuldaki dersler sayesinde hem meslek öğreniyorlar hem de ürettikleri ürünler karşılığında para kazanıyorlar.

Kent merkezinde 72 yıldır eğitim veren Tokat Mesleki ve Anadolu Meslek Lisesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların sıra ve masa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün basketbol potası, voleybol direkleri, masa tenisi malzemeleri gibi ürünlerini öğrencilerin yaptığı ürünler ile karşılıyor. Öğretmenleriyle birlikte çalışarak, bir çok ürünü hazırlayan öğrenciler, gördükleri uygulamalı dersler sayesinde hem meslek sahibi oluyor, hem de aile bütçelerine katkı sağlamak için para kazanıyorlar. Öğrenciler yaptıkları ürün karşılığında aylık 100 ile 500 lira arasında değişen para kazanıyorlar.

ÖĞRENCİLERİMİZİ AHİ OLARAK YETİŞTİRİYORUZ

Tokat Mesleki ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Ali Vanlıoğlu, bilişim, motor, elektrik elektronik, mobilya, makine ve metal teknolojileri olmak üzere 6 alanda eğitim vermekte olduklarını söyleyerek, Okulumuz Türkiye'de sayılı okullardan bir tanesi. Bu yıl toplam 1200 öğrencimize eğitim vermekteyiz. Biz öğrencilerimizi ahilik kültürüne uygun olarak yetiştiriyoruz. Okula gelen her öğrencimizi öğretmenlerimiz ve bizler, 'Hoş geldin okulumuzun ahi adayları' diyerek karşılıyoruz. Burada ahilik kültürünü kendilerine verip, ahi olarak mezun etmeye çalışıyoruz. Bizim okulumuz dışarıda fazla tanımıyor. Aslında 'meslek liseleri memleket meselesi' diye sloganlar var. Ama halk tarafından fazla tanınmıyor. Bu okullara giren öğrenci mezun olduğu zaman kesinlikle aç kalmaz. Kendini geçindirir, ailesini geçindirir ve mutlaka çevresindekilere yardımcı olur, iş sahibi yapar. dedi.

100-500 LİRA ARASINDA HARÇLIK ALIYORLAR

Okullarında 6 alanın tamamında, döner sermeye kaynaklı çalışma yapılmakta olduğunu kaydeden Vanlıoğlu şöyle konuştu

Mobilya bölümüzde ilimizde üniversitenin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarını sıralarını yapıyoruz. Metal bölümü ve mobilya bölümü ortaklaşa yapıyorlar. Burada çalışan öğrencilerimiz hem bunun eğitimini alıyorlar hem de yapmış oldukları iş karşılığında 100-500 lira arasında ellerine ücret geçiyor. Bu çalışma 10 ve 11'nci sınıflarımız için, 12'nci sınıflarımız işletmeye gidiyor. Onlarda yaklaşık staj yaptıkları yerde çalışarak 400 lira ücret alıyorlar. Motor bölümümüzde gelen araçların bakım ve onarımları yapıldığı zaman onların payına düşen veriliyor. Metal bölümüzde metal aksamıyla ilgili ne yapılırsa öğrencimiz döner sermaye kapsamında bunu ücretlendiriyor. Mesela Gençlik Spor İl Müdürlüğünün siparişi olan 50 tane pinpon masasını son teknolojilere göre yapıyoruz. Bunun karşılığında ise öğrencilerimiz hem eğitimlerini alıyor, hem de harçlıklarını böylece çıkarmış oluyorlar.

Mobilya bölümü 11A sınıfı öğrencilerden Ahmet Can Burcu ise meslek lisesinde okumaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Burada her şeyden önce ahiliği öğreniyoruz. Akademik bilgiler öğreniyoruz. Öğretmenlerimiz sayesinde makineleri öğrenerek para kazanıyoruz. Farklı öğrencilerin bu okulda okumasını isterim. Kendimi bölümüm üzerinden geliştirerek ileride mobilya üzerine işletme açmayı hedefliyorum. diye konuştu.

Tokat Öğrenciler Hem Okuyor Hem de Para Kazanıyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Öğrenciler Hem Okuyor Hem de Para Kazanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement