Tokat'ta Aile İçi Şiddet Artıyor - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Aile İçi Şiddet Artıyor

Tokat\'ta Aile İçi Şiddet Artıyor

Tokat'ta düzenlenen değerlendirme toplantısında aile içi şiddetin 2011 yılında bir önceki yıla yüre yüzde 50 artış gösterdiği belirtildi.

11.01.2012 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta düzenlenen değerlendirme toplantısında aile içi şiddetin 2011 yılında bir önceki yıla yüre yüzde 50 artış gösterdiği belirtildi.

Tokat'ta 2011 yılı emniyet ve asayiş değerlendirme toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Şerif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu ve İl Emniyet Müdürü Osman Balcı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ta geçmiş yıllarda farklı terör örgütü faaliyetlerinin olduğunu söyleyerek, "Bunlarlda geçmiş dönemlerde çok başarılı çalışmalarla terörün ilimizdeki etkisi en aza indirilmesinde başarı sağlanmıştır. Son olarak 2009 Reşadiye Sazak olayından sonra ilimizde PKK terör örgütü faaliyetleri ile ilgili Karadeniz açılımı ile ilgili olaylar meydana geldi. Ancak ilimiz sınırları içerisinde jandarma, polis ve ilgili birimlerimizin koordinesi ile birlikte 2011 yılında ilimizde terör olayı meydana gelmemiştir. Terör örgütüne üye olan ve başka bir ilde eylem gerçekleştiren terör örgütü mensubu ilimizde yakalanmıştır. İlimizin en uç yerine kadar güvenlik kuvvetlerimiz yaz kış demeden etkin bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir" dedi. Kentte 2010 yılına göre aile içi şiddet olaylarında yüzde 50 artış görüldüıünü belirten Vali Şerif Yılmaz, "Bize müraacat edildiği takdirde veya bizim kurumlar vasıtasıyla öğrendiğimiz andan itibaren aile içi şiddette mağdur olan özellikle bayanların müracaatlarında gerekli koruma tedbirleri derhal uygulanmakta. Bunu sizlerde ilimizde yaşanan bir kaç olayda gördünüz. Sadece koruma önlemi değil aile içi şiddeti giderici çalışmalarımızı ilgili kurumlarımız tarafından yapılmakta. İnşallah bu sıfır aile içi şiddet olması en büyük temennimiz" dedi. Kentte geçen yıl 273 aile içi şiddet olayının kayıtlara geçtiği belirtildi. Artan aile şiddet olayları nedeniyle kentte polis tarafından "Aile İçi Şiddetle Mücadele" timinin kurulacağını öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Aile İçi Şiddet Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement