Tokat'ta Evleri Yanan Aile İçin Belediye Ev Kiraladı - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Evleri Yanan Aile İçin Belediye Ev Kiraladı

Tokat\'ta Evleri Yanan Aile İçin Belediye Ev Kiraladı

Tokat'ta geçen hafta çıkan yangında evleri kullanılmaz hale gelen Seyhan Bakır ile 3 çocuğu, Tokat Belediyesi tarafından kiralanan yeni evlerine kavuştu.

21.01.2015 16:17  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta geçen hafta çıkan yangında evleri kullanılmaz hale gelen Seyhan Bakır ile 3 çocuğu, Tokat Belediyesi tarafından kiralanan içerisi eşyalarla döşeli yeni evlerine kavuştu.

Tokat'ta 8 gün önce öğle saatlerinde Ali Paşa Mahallesi, Gazi Paşa Caddesi'nde iki katlı ahşap binada yangın çıktı. Alt katta 3 çocuğu ile birlikte yaşayan 30 yaşındaki Seyhan Bakır'ın evinde bulunan sobadan çıkan yangın sonrası ev kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ekiplerinin evde soğutma çalışmalarını yürüttüğü sırada İbni Sina İlköğretim Okulu'nda okuyan 11 yaşındaki Çakır Bakır, evlerinde çıkan yangını görünce gözyaşlarına boğuldu. Çarşıdan diğer çocukları 9 yaşındaki Gizem ve 4 yaşındaki Batuhan ile dönen anne Seyhan Bakır, evlerinin yandığını görünce büyük şok yaşadı.

Yangından sonra aile geçici süreyle belediye tarafından bir otele yerleştirildi. Çıkan yangının ardından Tokat Belediyesi acılı aile için hareket geçti. Belediye ekipler, Esentepe Mahallesi Fatih Sokak'da bulunan Tuğra sitesi D blok'da bulunan giriş katı kiraya tuttu. Ardından evin içi yeni eşyalarla donatıldı. Daha sonra Bakır ailesi bu eve yerleştirildi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yeni evlerine taşınan Bakır ailesini ziyaret ederek yanında getirdiği bisikleti Çakır Bakır'a hediye etti. Aileye 'geçmiş olsun' dileklerini sunan Başkan Eroğlu, "Maalesef ailemiz talihsiz bir yangında evlerini kaybetti, biz gerçekten bu duruma çok üzüldük. Hatta çıkan haberlerin ardından çok sayıda ilden vatandaşlar arayarak yardım yapmak istediklerini belirtti. İmece usulü ile bu ev oluşturuldu" dedi. Başkan Eroğlu, Çakır Bakır ve kardeşlerinin eğitimine de katkıda bulunacaklarını belirtti.

Anne Seyhan Bakır ise yeni evlerine taşındıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Çok şükür çocuklarıma bir şey olmadan buraya geldik. Hepinize teşekkür ediyorum. Yangının şokunu hala atlatamadık" diye konuştu. Başkan Eroğlu daha sonra ev içerisinde 3 kardeş ile bir süre top oynadı. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Evleri Yanan Aile İçin Belediye Ev Kiraladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement