Tokat'ta, Alevi köylerinin haritada işaretlenerek fişlendiği iddia edildi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta, Alevi köylerinin haritada işaretlenerek fişlendiği iddia edildi

Tokat\'ta, Alevi köylerinin haritada işaretlenerek fişlendiği iddia edildi

Tokat'ta Sağlık Bakanlığı logolu bir haritada Alevi köylerinin kırmızı renkli 'Alevi' yazısıyla fişlendiği iddia edildi. Haritanın Bakanlık tarafından hazırlandığı ileri sürülürken, İl Sağlık Müdürlüğü iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

22.01.2021 14:10  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta yerel yayın yapan "Anadolu'nun Sesi Tokat" sitesinde yer alan habere göre, Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Arısu köyü Eskici mahallesinde rahatsızlanan bir kadın ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Hastanın İstanbul'da yaşayan oğlu annesinin sağlık durumunu öğrenmek için aradığı hastanede bir doktor hangi köyden olduklarını öğrenmek için Almus'un köylerini gösteren bir harita gönderdi. Hasta yakınına gönderilen Sağlık Bakanlığı'nın logosunun olduğu haritada Alevilerin yaşadığı köylerin yanına kırmızı harflerle ''Alevi'' yazıldığı görüldü.

DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tokat Sağlık Müdürlüğü, bazı haber sitelerinde yer alan 'Sağlık Bakanlığı logolu haritada Aleviler fişlendi' başlıklı haberler ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Söz konusu haritanın müdürlük ve sağlık tesislerinde bulunmadığı, Almus ve köylerini gösteren haritanın fotoğrafını çekip, üzerinde değişiklik yapan doktor hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''TESİSLERİMİZDE BÖYLE BİR HARİTA BULUNMAMAKTADIR''

"Bazı internet sitelerinde yer alan 'Sağlık Bakanlığı logolu haritada Aleviler fişlendi' başlıklı haberler üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür. Tokat Almus Toplum Sağlığı Merkezinde görevli bir hekimin, merkezde asılı olan Almus ve köylerini gösteren haritanın fotoğrafını çektiği ve şahsi telefonundaki bu fotoğraf üzerinde değişiklikler yaptığı anlaşılmıştır. Hekim, beyanında Almus ilçesinin kültürünü ve köylerin eski isimlerini öğrenebilmek için haritada bu değişiklileri yaptığını ifade etmiştir. Haberlerde iddia edildiğinin aksine, müdürlüğümüzde ya da bağlı sağlık tesislerimizde böyle bir harita bulunmamaktadır. İlgili personel hakkında müdürlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta, Alevi köylerinin haritada işaretlenerek fişlendiği iddia edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement