Tokat'ta Perde İmalat Atölyesindeki Patlama - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Perde İmalat Atölyesindeki Patlama

Tokat\'ta Perde İmalat Atölyesindeki Patlama

Patlamada yaralananların sayısı 12'ye yükseldi.

21.06.2014 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir perde imalat atölyesindeki patlamada yaralananların sayısı 12'ye yükseldi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki perde imalat atölyesinin bodrum katında meydana gelen patlamada yaralananların kimlikleri belli oldu.

Olayda, Dursun Çat (79), İsmail Gök (39), Güler Caba (55), Sudenaz Erer (9), Elif Gök (12), Dürdane Özdemir (56), Mustafa Kağan Can (8), Rabiye Gök (39), Kadriye Dalay (29), Erhan Sefa Can (6), Gülbahar Erer (39) ve Fahri Şenel yaralandı.

Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Rabiye Gök, Fahri Şenel ve İsmail Gök, Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan Erbaa Belediyesi itfaiye ve temizlik ekipleri enkazı kaldırmak üzere imalathane ve çevresinde çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, binada doğalgaz hattının bulunmadığını, patlamanın bodrum kattaki kimyasal madde ve metal parçalardan meydana gelebileceğini söyledi.

Yıldırım, "Şu an için net bilgi olmamakla beraber alt bodrumda bulunan bir maddenin patlamasıyla yangın çıkıyor ve basınçla beraber bir patlama gerçekleşiyor ama binada doğalgaz yok. Tüp patlaması mı, yoksa altta kimyasal madde patlaması mı? Biz de inceleme sonucunda ne olduğunu anlayacağız" diye konuştu.

Atölyenin karşısında bulunan evde ikamet eden Kadriye Gürel ise patlama sesiyle irkildiğini belirterek, olay nedeniyle pencerelerine fırlayan taşların camlarını kırdığını söyledi.

Gürel, "Deprem oldu herhalde' dedim. Korktum. Sonra dışarı çıktım, baktım. Simsiyah dumanlar çıkıyor. Sonra polisler geldi. 'Kaçın, kaçın, bir daha patlama olur' dediler. Yalnız neden oldu, anlamıyorum. Tüp mü patladı, ne oldu" dedi. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Perde İmalat Atölyesindeki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement