Tokat'ta Süs Tavuğu Müzayedesi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Süs Tavuğu Müzayedesi

TOKAT'ın Erbaa İlçesi'nde Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği'nin ev sahipliğinde yapılan müzayedede 300 farklı tür tavuk ve horoz satışa çıkarıldı.

07.05.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKAT'ın Erbaa İlçesi'nde Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği'nin ev sahipliğinde yapılan müzayedede 300 farklı tür tavuk ve horoz satışa çıkarıldı.

İlçeye bağlı Karayaka Beldesi'nde Antalya, Kayseri, Adana ve Amasya'da üreticiler tarafından yetiştirilen tavuk ve horozlar müzayede ile satışa çıkartıldı. Türkiye'nin farklı illerinden gelenler, fiyatları 200 liradan başlayan ve bin 500 liraya kadar çıkan süs tavuklarını alabilmek için birbiriyle yarıştı. Müzayedede 'Osmanlı Sultan Tavuğu', 'Malezya Serema', 'Ayan Cemani' cinsi tavuklar yoğun ilgi gördü.

Hobiciliği Türkiye'ye tanıtmak amacıyla müzayede gerçekleştirdiklerini belirten Tokat Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Mustafa Coşkun, "Etkinliğimizin amacı insanlarımıza, çocuklarımıza, hayvan sevgisini aşılamak. Tavuk ırklarını göstermek. Şu an Türkiye'nin her ilinden, her ilçesinden binlerce kişi akın etti. Geceden gelenler var, şu anda yolda olanlar var. Hepsine burada teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadılar. Bizim bir sloganımız var içinde hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi de olmaz. Bizim amacımız para kazanmak değil bu hobiciliği Türkiye'ye tanıtmak. İnsanlara havyan sevgisini aşılamak" dedi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Süs Tavuğu Müzayedesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement