Tokat'ta Yağmur Duası - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Yağmur Duası

Tokat\'ta Yağmur Duası

Tokat’ın Niksar ilçesinde su kaynaklarını olumsuz yönde etkileyen kurak kış mevsimi nedeniyle yağmur duası yapıldı.

22.02.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aylardır bölgeye yağmur yağmaması nedeniyle Niksar’a bağlı Mahmudiye Köyünde vatandaşlar yağmur için dua etti.

Köy mezrasında okunan Yasin-i Şerifin ardından İlçe Müftüsü Ali Canpolat konuşma yaptı. Canpolat; “Bugün Allah’ın rahmetini umarak buraya toplandık. Kuraklık mahsullerimize zarar vermesin diye, kuzularımız sütsüz kalmasın diye, barajlarımız susuz kalmasın diye Rabbimizden afetsiz rahmet vermesini niyaz edeceğiz. Ne zamandır yağmur yağmıyor. Bağlarımız, bahçelerimiz ve hayvanlarımızın ihtiyacı olan kaynaklar kurumaya başladı. Bu sebeple, yaşlı dedeler hürmetine, çocuklarını emziren anneler hürmetine, yeryüzündeki mazlumlar hürmetine ve Rabbimiz uğruna can veren şühedanın hürmetine rahmet vermesi için yüce yaradanımıza dua edeceğiz” dedi.

Köy mezrasında yapılan yağmur duasının ardından, misafirlere ikramda bulunularak program sona erdi.Niksar İlçe Müftüsü Canpolat, son aylarda yağmur yağmamasından dolayı kuraklığın yaşandığını ve yağmur duası yapılması hususunda yöredeki vatandaşlardan ve çiftçilerden yoğun istek aldığını belirterek, yağmur duasının yapıldığını söyledi.

Canpolat; “Ülkemizde ve bölgemizde bir kuraklık sözkonusu. Bizler isteyeceğimiz her şeyi Allah’ımızdan rabbimizden isteyeceğimiz için daha doğrusu rabbimiz her şeyi benden isteyin vereyim emrine ve peygamberimizin de bu konudaki yapmış olduğu icraatına, sünnetine dayanmak suretiyle bölgemizde ki bu kuraklıktan yağmurun gecikmesinden dolayı tarlalarımızın, bahçelerimizin bağlarımızın yağmura ihtiyacı olduğu şu günlerde bizde Mahmudiye köyümüzde Niksar Müftülüğü, TEMA temsilciliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile toplandık ve burada yağmur duamızı yaptık. İstemek bizden vermek Allah’ımızdandır. Biz vereceğine yağmuru indireceğine inanıyoruz. Mümin inanaraktan dua eder hiçbir zaman iş olsun diye inanmadan dua etmez. İnanıyoruz ki çok geçmeden rabbimiz bize yağmurunu verecektir. Tarlalarımız onun rahmetiyle onun yağmuruyla sulanacaktır ve duygularla bizlere dualarıyla iştirak eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan yağmur duasına çocuklarda katılarak ellerini semaya açıp dua ettiler.Yağmur duası programına Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat’ın yanı sıra, Niksar İlçe Müftülüğünde görevli personel, TEMA ilçe temsilciliği, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık personeli ve kalabalık çiftçi topluluğu katıldı.

SEDAT ÖZATA

TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Yağmur Duası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement