Tokat Yoksul, İşsiz ve Asgari Ücretliyi Uçurumdan Yuvarladı - Son Dakika
Güncel

Tokat Yoksul, İşsiz ve Asgari Ücretliyi Uçurumdan Yuvarladı

Tokat Yoksul, İşsiz ve Asgari Ücretliyi Uçurumdan Yuvarladı

Tokat'ta toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla ilginç eylemler düzenleyen sosyolog Cemil Arslan, bu kez üzerinde 'Yoksul', 'İşsiz' ve 'Asgari ücretli' üç kişiyi uçurumdan aşağıya yuvarladı.

27.01.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla ilginç eylemler düzenleyen sosyolog Cemil Arslan, bu kez üzerinde 'Yoksul', 'İşsiz' ve 'Asgari ücretli' üç kişiyi uçurumdan aşağıya yuvarladı.

Tokat'ta Anadolu Atatürk Lisesi'nde görevli Eğitim İlke Sen üyesi sosyolog Cemil Arslan, toplumsal sorunlara dikkat çekmek için ilginç bir eylem düzenledi. Arslan, beraberinde 5 kişi ile birlikte Tokat- Sivas Karayolu Kızıliniş mevkiinde karlı bir tepeye çıktı. Ardından burada kardan adam yapıp üzerine 'Kapitalist ağa' yazılı kağıdı koydu. Daha sonra üç kişinin arka tarafına 'Yoksul', 'İşsiz' ve 'Asgari ücretli' yazısı astı. Türkiye'deki toplumsal sorunlara dikkat çekmek için bu tür eylemlerini yaptığını söyleyen Arslan, "Biliyorsunuz Türkiye'de sorunları ciddi bir şekilde ele aldığınız zaman kamuoyunda tepki uyandırmıyor. Bizde olayı mizahi bir dille ele aldık. Türkiye'de işe yaramayan bir çok insan var. Bunları uçurumdan aşağıya atacaksınız. Hiç gereği yok bu insanlara. Çünkü, bu insanlar pratikte hiç bir işe yaramıyor. Bunlar, işsiz, asgari ücretli ve yoksul. Belki bir kaç kişi daha çıkabilir" dedi.

"İŞSİZ BİR İŞE YARAMIYOR"

Açıklamasının ardından Arslan, yan yana bekleyen üç kişiden ilk olarak sırtında 'İşsiz' yazılı kişiyi 'Zaten bir işe yaramıyor, gönderelim gitsin, atın aşağıya' diyerek yanında bulunan diğer iki kişi tarafından iterek karda aşağıya yuvarladı. Daha sonra sırasıyla 'Asgari ücretli'ye 'Asgari ücretliler zaten bize yük olmaktan başka bir şeyi yok. Bunu da atalım aşağıya gitsin', 'Yoksul' yazılıya ise 'Yoksul zaten çulsuzsun teki, bir işe yaramıyor onu da atın gitsin' diyerek tepeden aşağıya yuvarladı. Ardından ise yanında bulunan diğer iki kişiyi ise, 'Arkadaşımın ensesi büyük' ve 'Bu arkadaşımın da ayakları büyük' diyerek tepeden aşağıya yuvarladı. Arslan, tepeden aşağıda yuvarladığı 5 kişiyi yanına çağırarak 'Bu insanların hiç bir suçu, günahı yok. Bunlar son derece masumlar. Asıl suçlu kapitalist ağa' diyerek kardan adamı yıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Yoksul, İşsiz ve Asgari Ücretliyi Uçurumdan Yuvarladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement